Ifjúsági beavató program

Elsődleges fontosságúnak tartjuk, hogy a fiatalabb korosztály is találjon kapcsolódási pontot a kortárs előadóművészethez, ezért 2014 óta futtatunk egy komplex színházi nevelési programot, melynek során több száz diákkal találkoztunk a foglalkozások és előadások során. A projekt egyedülálló és rendkívül pozitív hatásokat ér el mind a diákok körében mind a kortárs előadóművészet területén.

Az általunk fejlesztett DrámaRodeó egy speciális középiskolásoknak szóló beavató színházi program, melynek keretében három különböző műfajjal ismerkedhetnek meg a diákok. Egy prózai- és egy táncelőadás megtekintése után feldolgozó foglalkozásokon vesznek részt drámapedagógus vezetésével, majd közösen hoznak létre egy rövidfilmet jeles slam poetry írókkal. A cél, hogy közelebb hozzuk a diákokhoz a színház, a tánc és az irodalom világát, bátorítsuk őket a kísérletezésben, hogy merjenek játszani és közösen gondolkodni az előadókkal.

Vezető drámapedagógusok: Gyevi-Bíró Eszter, Kámán Orsolya

A projekt vezető menedzsere: Czveiber Barbara

 „Egy olyan napra, mint amilyet a Duda Éva Társulat hozott össze középiskolások számára, felnőtt fejjel felkészülni nem lehet. Arra pedig aztán pláne nem, hogy a gyerekek ledöntenek majd minden olyan korlátot, amit előzetesen elképzel velük kapcsolatban az ember. De ebben pontosan ez a szép: a felkészülés lehetetlensége segíti az azonnali alkotást, a korlátok ledöntése pedig konkrétan csodát eredményez.” Pion István, Zoom.hu