Rendezvények

A Duda Éva Társulat többféle, kiterjedt rendezvény szervezésében vett és vesz részt. 2010 és 2013 között a Tánc Világnapi Maraton, a kezdetben 24 órás  majd 2013-ban már 2 napos táncfesztivál egyik főszervezője volt, majd 2014- től a Flying Bodies workshop és fesztivál sorozatban vett részt mint a fesztivált életre hívó legfontosabb szervezet. 

Ezen kívül, előadásaink köré gyakran szervezünk kiegészítő programokat, úgy mint panel beszélgetéseket szakértőkkel szűkebb tánc szakmai témákban, és tágabb, közéleti témákkal kapcsolatban is (pl. klímavédelem). Koncerteket, kiállításokat rendezünk, így több szálon is létesítünk kapcsolatot a közönséggel, és alakulunk velük együtt közösséggé.

2019- ben 3 fontosabb rendezvényt hívtunk életre. 

Elsőként a Társulat bázisán nyitottunk táncfotó kiállítást, ahol Dömölky Dániel fotóit lehetett megtekinteni a Társulat első 10 évéből. A megnyitón részt vevők egy fogadás keretein belül halhattak a kiállított képekről, találkozhattak a fotóművésszel és a Társulat vezetőjével,  művészeivel.

Nemsokkal később a Társulat 10. évfordulójára rendeztünk egy 1 napos minifesztivált a Trafó Kortárs Művészetek házában, ahol lehetőség volt interaktív dráma játékokhoz csatlakozni, szakmai beszélgetéseket hallgatni, a Társulat egy előadását és az első 10 évéről készült dokumentumfilmet. A rendezvényt egy nyilvános party zárta, melyen elektronikus zenei dj-k játszottak élőben. 

Az év harmadik nagyszabású rendezvénye, a dunaPart kortárstánc és színházi platform keretein belül megrendezett DuDaPart rendezvény volt a Trip hajón, ahol hazai művészek és nemzetközi befogadóhelyek, fesztiválok, produkciós intézmények és szervezetek képviselői voltak jelen. Az est keretén belül rövid pop- up performanszok és Dömölky Dániel táncfotó kiállítása mellett, a látogatóknak lehetőségük volt szabadon ismerkedni, kapcsolatokat építeni. 

2020 elején, koprodukciós partnerként, a társulat részt vett a Flying Bodies Winter ‘20 nevet viselő nemzetközi minifesztivál megrendezésében. A fesztivál alatt egy 4 napos alkotói műhelymunka, 2 nemzetközi mesterkurzus, 5 nemzetközi kortárstánc és cirkusz előadás látogatására volt lehetőség. A Fesztivál minden programja teltházzal futott, és a Jurányi Közösségi és Inkubátorház tereiben pezsgő atmoszférát teremtett. 

Általunk szervezett vagy együttműködésekben létrejövő rendezvények mellett meghívásos alapon rendszeresen részt veszünk fesztiválokon, szakmai fórumokon és egyéb rendezvényeken is, mint például: Színházak éjszakája, Pozsonyi Piknik, Tánc Világnapi események, Művészetek Völgye Fesztivál, Veszprémi Tánc Fesztivál, Pécsi Tánc Találkozó, Thealter Fesztivál, Szegedi Szabadéri Játékok, Miskolci Operafesztivál, stb.

A szakmai megmozdulásokon kívül egyéni megrendelésre céges rendezvényeken, film forgatásokon, divatbemutatókon is bemutatkozunk.

Aktuális rendezvényeink:

A covid világjárvány miatt elrendelt veszélyhelyzet alatt minden ilyen tevékenységet leállítottunk.