A Társulat

Egy bő évtized munkájának eredményeképp a Duda Éva Társulat a vezető független társulatok közé emelkedett Magyarországon. Művészi munkánk során szorosabb kapcsolatot kívánunk létesíteni az ismertebb és a progresszívebb színházi műfajok között. Ez a híd lehetőséget ad az elrugaszkodott, merész és komplex táncművészeti alkotások értékelésére. Missziónk, hogy újabb közönséggel és társadalmi rétegekkel ismertessük és szerettessük meg a kortárs művészetet, és ezen belül is legfőképp a kortárs táncot. Az elmúlt 10 év alatt 15 ország megközelítőleg 50 ezer nézője vagy résztvevője szerezhetett élményt különféle programjainkon. Sokoldalú, motivált szervezetként hosszú távú tervekkel dolgozunk a kortárs előadóművészet jövőjéért.

Csapatunkat fiatal és motivált táncművészek, érett és tapasztalt előadók, kreatív alkotói és háttér stáb alkotja. Munkánk mozgatórugója sokszínűségünk: különböző gondolkodásmódok, mozgásminőségek, társadalmi hátterek, különféle korosztályok széles skálája találkozik egy-egy projekt létrejöttekor. Mindezek és Duda Éva művészeti vezető érzékenysége a különböző színházi irányzatokra alakítják széles spektrumú repertoárunk: kisebb létszámú, tisztán táncos művektől egészen a multidiszciplináris produkciókig. Minden előadás a maga nemében az expresszivitást képviseli, legyen szó progresszív kortárs táncelőadásról, vagy nagyszabású, élőzenés színházi produkcióról, vagy épp tánc-cirkuszról.

A kezdetektől fogva fontosnak tartjuk az együttműködéseket, ezért rendszeresen meghívunk magyar és külföldi vendégkoreográfusokat is csapatunkhoz, az elmúlt években összesen nyolc vendégalkotóval dolgoztunk. Több budapesti intézménnyel ápolunk szoros kapcsolatot, a Trafó Kortárs Művészetek Házával, a Nemzeti Táncszínházzal, és a MU Színházzal, ahol repertoár előadásainkat játszuk. Különféle programjainkkal turnézunk, előadásokkal, workshopokkal, egyaránt hazai és nemzetközi fesztiválokon.

Produkciós házként is működve professzionális és középhaladó workshopokat, kurzusokat, kisebb eseményeket, de különféle rendezvényeket is szervezünk, mint a Flying Bodies Fesztivál. Stúdiónkban rezidencia lehetőséget nyújtunk alkotók és előadóművészek számára. Egyedülállóan komplex diák beavató színházi programunk során közel 1000 diákkal dolgoztunk már, évek óta nevelve a jövő érdeklődő és értő közönségét.