SUMMER INTENSIVE 2020

SUMMER INTENSIVE 2020

 

Időpont: 2020. augusztus 1. – 2020. augusztus 8.

Helyszín: Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház (1027. Budapest, Jurányi utca 1-3)

 

Tanárok:

Duda Éva, Andrew Hefler, Rusu Andor, Radóci Lilla, Rónai Attila, Mészáros Máté

 

Modulok és árak:

 

1 MODUL/ HÉTVÉGI INTENZÍV: 20.000.- Ft.

2 MODUL/ 6 NAPOS DÉLELŐTT: 40.000.- Ft.

3 MODUL/ 6 NAPOS DÉLUTÁN: 40.000.- Ft.

4 MODUL/ 8 NAPOS DÉLELŐTT: 50.000.- Ft.

5 MODUL/ 8 NAPOS DÉLUTÁN: 50.000.- Ft.

6 MODUL/ 8 NAPOS TELJES: 95.000.- FT

 

Kedvezmények:

EARLY BIRD JEGYEK: július 1-10-ig 10% kedvezmény

DIÁK KEDVEZMÉNY: érvényes, szakirányú diákigazolvánnyal 20% kedvezmény 

 

Regisztráció és jelentkezés:

A jelentkezést Július 1-től nyitjuk meg, regisztrálni az orsi@evaduda.net – en tudtok, ahol további információkat kaptok a fizetés menetéről.

Az esemény Facebook linkje:

http://www.facebook.com/events/709420989888074/

Tanárok

DUDA ÉVA – koreográfus, rendező, művészeti vezető

A Magyar Táncművészeti Egyetem koreográfus szakán végzett Budapesten, később a Marosvásárhelyi Egyetem rendező szakán folytatta tanulmányait. 22 évesen kezdte az alkotói pályát, azóta is számos műfajban alkot, táncelőadások létrehozása mellett különféle zenés produkciók, mozgásszínházi előadások, valamint nagyszabású operák, musicalek koreográfusa. Vendégtanár több művészeti iskolában külföldön és belföldön, a Magyar Táncművészeti Egyetemtől egészen a New York University Tisch School of the Arts-ig.

Duda Éva: komplex test

A két napos intenzív workshop során célom, hogy ráhangoljam mozgásra a testünk, testünket az érzékelésre, az érzékelésünket a nyitottságra, a nyitottságunk a befogadásra. A gyakorlatok nem csupán önmagunk fejlesztérése, hanem párokban és csapatban való munkára is sarkallnak, melyben a kreativitásnak és a konkrét feladatok megugrásának ugyanúgy nagy szerepe lesz.

ANDREW HEFLER – színész, tréner, pedagógus

Andrew Hefler immáron harminc éve dolgozik előadóként, rendezőként, trénerként, színházi-, filmes-, televíziós szakemberként. Tíz éves volt, amikor először az általános iskolában ismerkedett meg az improvizációs színházzal, Los Angelesben. Azóta több színházi csoporttal dolgozott együtt az Egyesült Államokban, Kanadában és Európában, majd 1994 óta Budapesten, ahol jelenleg is tartózkodik. Alapító tagja a Scalabouche kísérleti improvizációs triónak, majd 2008-ban megalapítja saját társulatát, a Grund Színházat, ahol kifejlesztette oktatási metodikáját színészeknek, ami megjelenik előadásaiban is egyaránt.

Andrew Hefler: Felfedező improvizáció

A kétnapos intenzív workshop során kifejezetten táncosok, előadóművészek számára kifejlesztett gyakorlatokkal fogjuk felfedezni saját magunk, készségeink és lehetőségeink, miközben a csapat összekovácsolódik a különféle játékos feladatok során.

RUSU ANDOR – táncművész

Tizenegy évesen kezdődött a pályafutásom, társastáncosként, majd tizennyolc évesen felvételiztem a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemre, koreográfus szakra. Az első év után Erasmus ösztöndíjjal kerültem fel Budapestre, ahol a Magyar Táncművészeti Egyetemen elvégeztem a modern táncos- és próbavezető szakot, emellett az utolsó egyetemi évtől a Duda Éva Társulathoz csatlakoztam, egészen 2018-ig, ahol olyan alkotókkal, koreográfusokkal dolgoztam együtt Duda Éva mellett, mint Gregor Lustek és Rosana Hribar, Guy Nader és Maria Campos, Quan Bui Ngoc. 2018-ban a svájci Cie Linga és a brémai Unusual Symptoms társulatoknál táncoltam, jelenleg az utóbbi említett társulat tagja vagyok.

Rusu Andor: Breathing soul

Az óra a légzés köré koncentrálódik. Gyorsan eljuthatunk egy adott mozdulat elsajátításához, koreográfia memorizálásához. Viszont az adott anyag hatékony eltáncolása, az energiák, a légzés, a pihenési lehetőségek pontos és megfelelő helyen való alkalmazása komoly segítséget jelent egy hosszabb vagy egy egész estét darab bemutatásánál. A bemelegítéstől a dinamikusabb gyakorlatokon át jutunk el egy hosszabb tánckombinációig, amit majd megpróbálunk az óra első felében felépített stratégia alapján megérteni és eltáncolni.

RADÓCI LILLA – táncművész, táncpedagógus

Radóczi Lilla jelenleg a R3D ONE tánciskola táncosa és tanára. Tíz éve foglalkozik a tánccal, tanult hip-hop, modern- és kortárstánc technikákat. 2010-ben a Jamland tánciskolában kezdett hip-hop órákat venni, majd 2012-2014 között az Art Kingdom tagja lett és 2015-től a R3D ONE táncosa és egyik oktatója.

Radóczi Lilla: Hip-hop alapok és koreográfia

Az órám nagy részén koreográfiával fogunk foglalkozni, melyet rávezető, alapgyakorlatokkal fogunk megsegíteni. Fontos lesz a zeneiség és a minőségbeli különbség mozdulatok között. Az adott koreográfiában játszani fogunk más-más textúrákkal.

RÓNAI ATTILA – táncművész, koreográfus

A Magyar Táncművészeti Főiskola balett szakán végzett, és már az iskolai évek alatt el kezdett érdeklődni a kortárs tánc iránt, majd rövidesen bekerült a Willany Leo Improvizációs Táncszínházba. Ennek hatására egyre jobban elmerült a műfajban és rövidesen olyan csapatokkal dolgozott mint a Gangaray Dance Company, Közép-Európa Táncszínház, Inversdance, PR-EvolutionDance Company és a Duda Éva Társulat. 2013-ban indult nemzetközi karrierje, ahol Brüszelben a Kwaad Bloed – Ugo Dehaes-szel dolgozott, majd bekerült a Hofesh Shechter Companyba, ahol több mint
nyolc évadot töltött és jelenleg is közreműködik projektekben a társulattal. Az elmúlt években több lehetősége is adódott, hogy taníthatott a társulati workshopokon, majd asszisztensként segítette Hofesh munkáját a GöteborgOperans Danskompaninál. 2019 -be mutatta be első önálló darabját Torinoban, a Nuova Officinal Della Danze-n.

Rónai Attila: Groovy

Az órán nagy hangsúlyt fektetek arra, hogyan tudunk a testünkhöz csatlakozni és meglelni különböző energiákat, ritmusokat és érzéseke, amiket improvizáció segítségével érünk el.A zene nagyon fontos számomra, így könnyebben tudom inspirálni a táncosokat, és a berögzült formákat lerázni, és megtalálni a sajátos, önálló ,,groove”-jukat.

MÉSZÁROS MÁTÉ – táncművész, koreográfus

A Magyar Táncművészeti Főiskola elvégzése után a Szegedi Kortárs Balett tagja lett, később külföldre ment, ahol olyan világhírű koreográfusokkal dolgozott együtt mint Ohad Naharin, Wim Vandekeybus, Sharon Eyal. 2009 és 2015 között az Ultima Vez társulat tagja volt. Az elmúlt években több magyar kortárstánc társulat felkérésére is készített koreográfiát: Duda Éva Társulat, Közép Európa Táncszínház, PR-Evolution D.Co. Első egész estés önálló darabját Hinoki 2.0 cìmen mutatta be a Trafòban 2014-ben, ezt követően pedig a Brémai Színház felkérésére mutatta be NEXTtoME című előadását 2016-ban. Legfrissebb művei a United Space of Ambivalence, A távolság mechanikája és a Spektrum. Hazánkban a Trafó és a Nemzeti Táncszínház tűzi műsorra előadásait.

Mészáros Máté: Partnering Technika

A kurzus alatt a különféle gyakorlatokkal megtapasztaljuk a erő, a sebesség és az akrobatika elemeit, miközben egy másik partnerrel dolgozunk. Testünk mindenféle mozgás és stílus elsajátítása során azonos, de a változás lehetősége nélkülözhetetlen. Az óra során erre az alapelvre összpontosítva fokozatosan haladunk az alapozó gyakorlatoktól a komplex, koreografált formák felé. Az előadásaim mozgásanyaga képezi a workshop alapját, kiegészülve másoktól tanult és számomra is fontos kiegészítő gyakorlatokkal. Az órát a dinamika és a természetes mozgások kombinációja jellemzi, valamint az akrobatikus elemek használata.