FRIDA, AZ ÉLET MÚZSÁJA – PREMIER 2022 DECEMBER!

DUDA ÉVA TÁRSULAT ÉS A NEMZETI TÁNCSZÍNHÁZ BEMUTATJA: FRIDA, AZ ÉLET MÚZSÁJA

 

bemutató: 2022 December

 

A Duda Éva Társulat égisze alatt már készült egy FRIDA című zenés színházi produkció a Budapesti Operettszínházzal együttműködésben 2017-ben, melyben színészek és zenészek közreműködésével egy összművészeti előadást hoztunk létre.

Most egy teljesen új, egyfelvonásos, élőzenével kísért táncelőadás bemutatására készülünk 2022 decemberében a Nemzeti Táncszínházzal közösen.

Frida Kahlo apai ágon magyar gyökerekkel rendelkezik, de elsősorban mexikói kötődése kapcsán ismerik az emberek. Kultusza sokrétű, sokféleképpen kapcsolódnak és vonzódnak hozzá az emberek, ideál, ikon, sztár, akinek életigenlése páratlan volt, pedig élete tragédiák és viharos szerelmek sokaságával volt tele. 

Frida ismert és elismert művész Magyarországon, és az előadás lehetőséget ad, hogy újabb nézőpontokat adjunk életének és művészetének megértéséhez és elmélyedjünk egy egzotikus, tőlünk távol álló ország és kultúra látvány- és hangulatvilágában. Célunk és feladatunk, hogy méltóan nyúljunk egy ilyen nagy művész szellemi hagyatékához, életének fordulatait és csodás festményeinek mágikus erejét megtartva jellegzetes karneváli hangulatot teremtsünk a színpadon.

Az előadás nem meséli el Frida Kahlo élettörténetét, hanem önálló látványszínházi műként kerül bemutatásra, mely műfaját és stílusát tekintve a fiatal felnőttektől kezdve az idősebb korosztályig széles nézőréteg számára kínálunk. Az előadás a zene és a táncművészet gazdag kifejezőképességére építve képeken keresztül mesél egy egzotikus álomvilágról, melyben Dél-Amerika, a mágikus realizmus, szenvedélyes szerelmek, óriási karneválok, egy impresszív kultúra, és Frida életének egy-egy meghatározó pillanata elevenedik meg a színpadon.

 

KOREOGRÁFUS-RENDEZŐ: DUDA ÉVA

Category: