Újra lendületben

Sikerült kikerülünk a járvány veszélyzónáit, így nagy lelkesedéssel és újult erővel megkezdtük a 2020/2021-es évadot.

Elsősorban a járvány miatt elmaradt előadásainkat kívánjuk pótolni, így a legfrissebb produkciónk, az együttesünk 10 éves jubileumára készült MIRROR lesz látható, és nem csupán a fővárosban. Először Veszprémben, a kortárs és modern táncszcénát prezentáló, A Tánc Fesztiválján fogunk vendégeskedni szeptember 9-én, majd számos hazai társulat mellett a XVI. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozón, szeptember 13-án.

A MIRROR duplaest, amely Duda Éva műve mellett, Maciej Kuzminski lengyel származású koreográfus három női táncművészünk számára készített érzékeny munkájával egészül ki, szeptember 24-én lesz újra látható a Nemzeti Táncszínházban, Budapesten.

A belföldi utazások után a nagyváradi Infinite Dance Festivalon mutatkozunk be október 23-án, a tavaly ősszel a Trafóban bemutatott WONDERLAND című előadásunkkal. Társulatunk idén búcsúzik a legendás, több mint 7 évadon át játszott nagysikerű VIRTUS című előadástól, amelyet utoljára November 10-én láthat majd közönségünk a Nemzeti Táncszínházban.

Tavasszal – a VIRTUS műfaját követve – egy igazán különleges újdonsággal ígérkezünk Duda Éva rendezésében LIBERTÉ munkacímmel, melyben az újcirkusz, a parkour, a street art és dance mind szerepet kap majd a kortárstánc mellett. A több éve kezdődött együttműködés jegyében különféle egyedi akcióval és megmozdulásokkal készülünk az évad során a TRIP hajón. Reményeink szerint a FRIDA című zenés előadás is újra színpadra kerül az évad során az Átrium színpadán.

A nyári kurzusok és programok eredményeként társulatunkhoz új tagok és vendégművészek is kapcsolódnak az új évadban, mint Dudás Gergely, Váth Máté, Jurák Bettina, Simonka Ádám és Szilvási Anna. A nyár másik pozitív hozadéka a társulatunk arculatát vizuálisan és tartalmilag is képviselő korszerű új honlapunk, valamint egy új imázs film.

Együttesünk folytatja beavató színházi programját középiskolai diákok számára és várjuk sok szeretettel az Imre Zoltán Program nyertes koreográfusait, akik társulatunk stúdiójában hozhatják létre műveiket, ahol az esti órákban mindenki számára elérhető táncórákkal várjuk az érdeklődőket a Movein Stúdióban.

 

Category: