Szabó János

Szabó János vagyok operatőr, vágó és legújabban asztalos. Az online média világából kerültem a mozgás, a tánc és az előadóművészet színterére. A társulattal először a Lunatika előadáson találkoztam, ahova Csuzi Márton barátomon keresztül kerültem. A közös munkát 2018-ban kezdtük, az első trailerem az Utópiához készült, amit mai napig nagyon szeretek, mert nem egy szokványos értelembe vett táncos videó. Mindennél jobban árulkodik róla Kozmikus-balettenergia kommentje: “ez már most rettenet 🙁 hogy lehet egy táncos darabot szemgolyókkal promózni …. (a drog rossz))

A hagyományos dokumentáción túl, mindig is érdekelt, hogyan lehet olyan nézőpontokat, beállításokat keresni, ami által  közelebb lehet vinni a befogadót, így új értelmezési dimenziókat nyitni számára. Ehhez jó kísérletezési alkalom volt a 10 éves szülinapi film, ahol temérdek privát werk videót is felhasználtunk a társulati tagok telefonjáról, illetve a karantén időszakaiban futott 1 perces projektek, amikben a táncosok maguk rögzítették és vágták a videókat.

A legemlékezetesebb élmény a társulattal kapcsolatban a Regehű lovastanyán egy csapatépítőn történt, amikor bátorkodtam megmutatni csapnivaló tánctudásomat, ennek köszönhetően a mai napig ezzel fogadnak, ha kamerámmal beállítok egy próbára.

Category: