MOZDULJUNK EGYÜTT! – minifesztivál

DUDA ÉVA TÁRSULAT – MOZDULJUNK EGYÜTT!

minifesztivál a Budapesti Tavaszi Fesztivál 2022 keretében

 

A Duda Éva Társulat MOZDULJUNK EGYÜTT! minifesztiválja a Tánc Világnapja alkalmából a mozgás különböző műfajait elegyítve a zene, a kortárstánc és a közösségi együttlét szellemében várja az érdeklődőket április 29-én este és 30-án egész napos programsorozattal a korábbi Margitszigeti Palackozó Üzem, mai nevén Kristály Színtér helyszínén.

 

A két nap csúcsprogramja az együttes legújabb bemutatója, Csák Beatrix és Rónai Attila vendégkoreográfusok magával ragadó, lendületes produkciói. Emellett a hazai kortárs street és hiphop közösségek találkozásán keresztül minden érdeklődő bepillantást nyerhet és kipróbálhatja magát különféle mozgás műfajokban. A programkínálat sokrétű: gyerekeknek és felnőtteknek szóló ingyenes táncórák, közösségi workshopok, hiphop, parkour és BMX bemutató, valamint a program zárásaként kortárstánc előadások.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk kültéri és beltéri programjainkon lazulni, töltődni, tanulni, élményt szerezni, de legfőképpen felszabadultan közösségben lenni!

 

RÉSZLETES PROGRAM

 

április 29., péntek

 

20.00-22.30: Duda Éva Társulat – Golden Section / I Shall Be Free című DuplaEst bemutató előadása 

helyszín: beltéri színpad

 

április 30., szombat

 

10.00-12.00: Gyerekprogramok: akrobatika alapú oktatás

helyszín: beltéri színpad

 

10:00 – 10:50 

Kortárstánc és akrobatika gyerekeknek

Oktató: Újvári Milán

 

A mozgás akár tudatosan, akár tudatlanul, de a mindennapi életünk fontos részét képezi. Mozgással kommunikálunk, játszunk, táncolunk, edzünk, harcolunk, illetve akár gyógyíthatunk is. A foglalkozás célja játékos bevezetés a kortárstánc és az akrobatika mozgásvilágába.

 

11:00 – 11:50 

Akrobatika óra légszőnyeggel gyerekeknek

Oktató: Ott Olivér

 

Ott Olivér artista szaktanár, akrobatika- és gumiasztal edző. Az AirTrack légszőnyeg az akrobatika modern oktatásának egyik legsokoldalúbb eszköze. Az órán megismerkedhetnek vele a gyerekek és általa a saját ügyességüket is fejleszthetik. Egy csipet ugra-bugra, egy pici akrobatika.

 

12:00 – 14:00: Szünet 

 

14.00 – 17.30: Táncórák hivatásos tánctanárok vezetésével különböző műfajokban

helyszín: beltéri színpad

 

14:00 – 14:50 

Kortárstánc és akrobatika felnőtteknek

Oktató: Újvári Milán

 

A saját testünk a személyes emlék- és élménygyűjteményünk. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a test egy templom, de máshonnan szemlélve akár egy játszótérnek is tűnhet. Azt, hogy milyen rituálék, illetve milyen szabályok jellemzik, derítsük ki együtt! A foglalkozás célja a résztvevők játékos bevezetése a kortárstánc és az akrobatika mozgásvilágába.

 

15:00 – 15:50 

HIP-HOP

Oktató: Radóci Lilla, a R3D ONE Tánc és Sportegyesület oktatója

 

Az óra első pár perce egy kis bemelegítésszerű ráhangolódás a stílus sajátosságaira, majd rövid mozdulatsorokra épült játék következik az irányokkal és a térrel. Levezetésképpen egy rövid koreográfiát tanulnak be a résztvevők, és az óra vége pedig buli kimerülésig. A jó zene és hangulat garantált!

 

16:00 – 17:30 

3i – Israel Inspired Improvisations (vezetett improvizáció)

Oktató: Petrovics Sándor

DJ: Csuzi Márton

 

Az óra első felében a fizikai kísérletek által a páros munka segít megérteni, amit az óra második felében egyedül fogunk megtalálni a földön, állásban és a levegőben is. Az intuícióáramlás folytonos mozgásba vezet minket, ami a lényünk szavak előtti, elemibb, gyermeki részét hozza felszínre. Az óra játékos, leleplező, kihívó és őszinte. Kizökkent a rutinból, élményt farag és felfrissít. Ajánljuk azoknak, akik frissülni, fejlődni vágynak, és akik tanulni, kapcsolódni akarnak vagy csupán csak megünnepelni a hétvégét.

 

18.00-19.30: Street Art programok

helyszín: kültér, udvar

 

18.00-18.30: Art Kingdom Side Effect – Dream State

Hiphop előadás

 

A Side Effect mint formáció 2012-ben alakult, fő profiljuk a hiphop és street vonal, illetve a stílusok közötti fúzió. Az Art Kingdom Dance Community férfi tanáraiból álló csapat számos hazai és nemzetközi versenyen ért el első helyezést. A csapat a 2016-ban megrendezett HIP HOP UNITE WORLD CHAMPIONSHIP első helyére, és a 2019-es WORLD OF DANCE világbajnoki címére a legbüszkébbek.

 

Alkotók, előadók: Dinnyés Gergő, Elekes Gergő, Hefler Dániel, Kassanin Dusan, Kőrösi Dániel, Kőrösi Roland

 

18.30-19.15: Hall Of Parkour Hungary 

Parkour performansz és workshop

 

Egy fiatal sportág, amelyben az elképesztő mutatványoké és szaltóké a főszerep.

A több méter magas tornyok, és akadályokon való könnyed átjutás rengeteg gyakorlást és összpontosítást igényel. Nézőként, kicsiket és nagyokat egyaránt elámít és elkápráztat a műfaj, a hordozható és összeszerelhető pálya már önmagában is elképesztő látvány, főleg amikor elkezdődik a show.

 

A fellépés után a nézőknek lehetősége is van a pályát kipróbálni profi sportolók és edzők segítsége mellett.  A gyerekek imádják, és a felnőttek is szívesen küzdenek meg az új kihívásokkal. A parkour egy elképesztő sport, ami által – megfelelően felépítve – mindenki képes leküzdeni saját korlátait, és azonnali sikerélményt szerezni.

 

Alkotók, előadók: Balogh Dominik, Máté Áron, Németh György, Szentváry-Lukács Vajk

 

19.15-19.30: Kun Ádám és Vidákovich Fülöp 

BMX bemutató

 

Kun Ádám többszörös BMX Flatland világbajnok. Több mint 10 éve utazik a világban, ahol számos versenyen, illetve bemutatón vett már részt egyéni trükkjeivel. Számára a legfontosabb elem a sportban a kreativitás, ami egyben a legnagyobb kihívás is. Partnere Vidákovich Fülöp, aki 7 éve versenyszerűen BMX-ezik. Azóta a legtöbb versenyen dobogós helyen végez, kétszeres országos bajnok, a 2017-ben Budapesten megrendezésre kerülő Fise világkupa nyertese amatőr kategóriában.

 

20.00-22.30: Duda Éva Társulat – Golden Section / I Shall Be Free című DuplaEst bemutató előadása 

helyszín: beltéri színpad

 

———-

Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Nemzeti Kulturális Alap, Budapest Tavaszi Fesztivál, Nemzeti Táncszínház, Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata, Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesület, Új Előadóművészeti Alapítvány, Movein Stúdió

Category: