MIRROR

Repertoár / MIRROR

2020

 

Koreográfus: Duda Éva

 

 

A Duda Éva Társulat 10. jubileumi évfordulójára készült produkció a XX. Budapest Táncfesztivál keretében került bemutatásra 2020 márciusában. A tíz év emblematikus momentumaira visszatekintő MIRROR című előadás korábbi művek anyagainak átdolgozásából és újrafogalmazásából született egy lendületes, fiatal csapattal.

A MIRROR a Társulat műfajilag egyik legtisztább produkciója, melyben a színpad akár egy küzdőtér, ahol mindenkinek ki kell vívnia a közösségen belüli szerepét. Rivális dominancia harcban próbálnak egymás fölé kerekedni, miközben önmagukat keresve, hajszolva mégis egymás támogatására és érzéki aktusokra keresik a lehetőséget. Intenzív koreográfiák fűződnek egy dinamikus láncba, lendületes és akrobatikus mozgáselemekkel, Duda Éva sajátos alkotói stílusjegyeivel. Erővel teli, agilis figurák suhannak a térben, rendkívüli energiákat felszabadítva, egyik pillanatban a levegőben repülve, míg a következőben már a földön gurulva, izgatott, hajszolt légkörben. A törtető közösség tagjai különféle helyzetekben találják magukat, melyben a legnyersebb érzelmektől a leggyengédebb pillanatokig jutnak. 

Duda Éva főként korai művei a fizikalitáson, a dinamikán és nagy mennyiségű energiák felszabadításán alapulnak. A MIRROR ezekhez a szempontokhoz tért vissza, felébresztve az alkotóban rejlő kivételes lendületességet, kiegészülve az elmúlt évek tapasztalataival. Lehengerlő táncosok előadásában, összességében a társulat egyik legautentikusabb Duda Éva alkotását hozták létre.

 

Táncosok: Bacsó Gabriella, Csuzi Márton, Füzesi Csongor, Gaál Júlia, Ivanov Gábor, Lukács Levente, Temesvári Zsófia, Szilvási Anna

Zene: Kunert Péter, Gryllus Ábris, Astor Piazzola (montázs)

Zenei szerkesztő: Kovács Jeromos

Fénytervező: Pető József

Koreográfus-asszisztens: Csák Beatrix

Produkciós vezető: Huszár Ágnes

Társulati menedzser: Vodál Anita

Vendég koreográfusok: Gregor Luštek , Rosana Hribar

Rendező-koreográfus: Duda Éva 

Támogatók: EMMI, NKA, Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata, Summa Artium Kultúratámogató Magánalap, Műhely Alapítvány

Hossz: 40 perc

Fotók: Ódor Dorottya

Category: