Maciej Kuźmiński

Maciej Kuźmiński – Húsz országon át!

 

Lengyel származású, előadó, oktató, producer, a Maciej Kuźmiński Társulat művészeti vezetője, a Polish Dance Platform alapítója, és igazgatója. Az Enblish Dance Tabs magazin a Room 40 alkotását ,,áthidaló koncepció és szépség” munkájának nevezte, amely kellőképp összefoglalja és jellemzi a koreográfusi stílusát. Merész talajtechnikával, dinamikus mozgásokkal dolgozik, munkáit ezidáig több, mint 140 alkalommal, 20 országban mutatta be. A többszörösen díjazott művész többek között elnyerte a Polish Dance Platform rangos közönségdíját 2014-ben és a hannoveri Nemzetközi Koreográfus Verseny kiemelt díját 2018-ban.

Maciej Kuźmiński koreográfus tanulmányait (MA), valamint táncszínházi tanulmányait (BA) a Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance intézményében végezte, Londonban.

Táncpedagógus a Codarts, Trinity Laban, University of Calgary, a Belgrade Dance Institute, a bytomi Dance Department-nél.

Maciej ősszel járt nálunk meghívásunkra, hogy megismerkedjen csapatunkkal, és februárban tért vissza. A Nemzeti Táncszínházban megrendezésre kerülő Budapest Táncfesztivál keretében a Társulat MIRROR című estjére készít egy rövidebb munkát.

Category: