régi és új előadások online

A világjárvány miatti korlátozások közel egy éve határozzák meg életünket, amely időszak alatt mindennapossá vált, hogy színházak, társulatok számos archivált előadásfelvételt elérhetővé tesznek online. A Duda Éva Társulat mindeddig kizárólag új online tartalmak gyártásával vette ki a részét ebből a trendből, ám előadásaikat az interneten még nem láthatta a közönség. Ezt töri most meg az előttünk álló két hétvége programkínálata, amikor két régi előadás felvételt, valamint a február 25-én bemutatásra kerülő PRIZMA című darabot is megtekintheti a közönség. 

 

A többnapos online programsorozat első részében a tíz éve bemutatott, nagysikerű darabot, a RUMBLE-t lehet megtekinteni. A február 19-e, azaz péntek délután 18 órától 24 órán át elérhető felvételt a https://vimeo.com/513291969/ oldalon díjmentesen érhetik el az érdeklődők belföldről és külföldről egyaránt. Az előadás középpontjában a maszkulinitás áll, melynek egyértelmű és rejtett tulajdonságait szándékozik ábrázolni minden érzékeny, sötét, vicces és erőszakos oldalával együtt.

 

Szombaton, azaz február 20-án délután 17 órától lesz megtekinthető a Duda Éva Társulat második darabja, az OVERDOSE. A 2010-ben bemutatott produkció fókuszában a közösség tagjainak egymás iránti függése áll, amelynek sokrétű ábrázolását a speciális kellékek használata teszi izgalmassá. Az előadás kiváló minőségű videófelvételét a MU Színház Facebook oldalán lehet megtekinteni. 

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/433829784524185

 

A PRIZMA című produkció egy többállomásos munkafolyamat eredményeként kerül bemutatásra február 25-én a TRIP Hajón. A Társulat a tavaszi karantén időszakában elkezdett EGYPERCESEK mini videósorozat koncepcióját fejlesztette tovább egy színpadi produkcióvá. Az online bemutatóra február 25-én, csütörtökön 20.00 órától kerül sor a www.tripart.hu weboldalon. A premiert követő két estén, azaz február 26-27-én, pénteken és szombaton szintén megtekinthető lesz az előadás este 22.00 órától, majd vasárnap, február 28-án két alkalommal lehet jegyet váltani az online előadásra: délután 17.00 órától, illetve este 20.00 órától. 

Jegyek: https://trip.jegyx1.hu/eloadas/826/

 

Category: