Évadot hírdettünk!

Új produkciók, továbbjátszások, fesztivál megjelenések, táncfilm-sorozat és cserebere-vásár Társulatunk 2021/2022-es évadának kínálatában.
A közelmúltban nagy sikerrel bemutatott és a Nemzeti Táncszínházzal közösen létrehozott RAMAZURI című tánc-cirkuszi kavalkádunk újra látható lesz szeptember 3-4-én, majd október 4-én a Budapest Táncfesztivál keretén belül a Nemzeti Táncszínház színpadán. Szeptember 5-én Veszprémben pedig A Tánc Fesztiválján egy rendhagyó helyszínen, az Arénában tekintheti meg a közönség darabunkat. Ezt követően, szeptember 25-én egy különleges kiadással, ismert színészek és énekesek közreműködésével debütál produkciónk a Fővárosi Nagycirkusz Szinergiák programsorozatában.
A pandémia alatt létrehozott PRIZMA című előadásunk először lesz látható élőben, augusztus 22-én a Várkert Bazárban, majd pedig augusztus 28-án Miskolcon, a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztiválon. Az előadás egyes részletei utcai performanszok formájában jelentkeznek augusztus 29-én a TE!rézvárosi Fesztivál programjában a Kodály Köröndön, majd október 8-án a Móricz Zsigmond Körtéren.
A WONDERLAND című előadásunk környezetvédelmi és társadalmi problémákra fókuszál, amely szeptember 30-án új helyszínen, a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban lesz újra megtekinthető.
A fenntarthatóság jegyében az előadást egy cserebere-vásár előzi meg szeptember 19-én, vasárnap a Jurányi Házban, ahol Társulatunk tagjai – és a más csatlakozni kívánó szervezetek és személyek – már feleslegessé vált ruhadarabokat, használati tárgyakat bocsáthatnak vásárra vagy cserélhetnek el egymás között. A vásár végeztével a megmaradt vagy gazdára nem talált holmikat az Oltalom Karitatív Egyesületnek és a Máltai Szeretetszolgálatnak adományozzuk.
A fiatal alkotói generáció támogatása mindig is fontos eleme volt a célkitűzéseiknek. Az ősz folyamán két fiatal koreográfus fog új kreáción dolgozni berkeinkben: Csák Beatrix, aki évek óta a csapat állandó trénere, illetve Duda Éva számos darabjában dolgozott koreográfus-asszisztensként, valamint Rónai Attila, aki a világhírű Hofesh Schechter együttesében táncolt, most pedig külföldi tapasztalatait kamatoztatva tér haza, hogy egy újszerű mozgásvilágot bemutató előadás létrehozásán dolgozhasson táncművészeinkkel.
Együttesünk kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre, az újrahasznosításra és a hulladék redukálására, ezért a tavaszi időszakban egy többrészes táncfilm-sorozattal jelentkezünk, amelynek központi témája a klímaváltozás és a különböző ökológiai problémákra való figyelemfelhívás a tánc- és filmművészet eszközeivel.
Idén először a Magyar Táncművészeti Egyetem modern szakirányának végzős hallgatói közül három növendék gyakornokként csatlakozott Társulatunkhoz az évad első félévére.
Várunk programjainkon sok szeretettel!

Category: