Dragos Dániel

Amit megtanultam a színház világában eltöltött éveim során, hogy mennyire fontos szerepe van egy előadás létrejöttében és sikerességében a háttérben dolgozó munkatársaknak. Ők azért vannak jelen, hogy az előadás, és a művészek sikeresebbek legyenek. Rettenetesen tisztelem a munkájukat, és pont ezért mindig is közel álltak hozzám ezek a feladatkörök. Legfőképp a világosítással, fénytervezéssel foglalkoztam, melyben a színek, árnyékok, és formák segítségével is kiélhettem művészi, kreatív vágyaimat. Miután a Duda Éva Társulat technikai vezetője lettem, még több új és izgalmas feladatkörrel kezdtem megismerkedni.

Minden, ami színpadi technika, az az én munkaköröm, legyen az fény, hang vagy a színpad méreteinek ellenőrzése. Ami a legfontosabb, az a befogadóhelyek technikai adottságainak egyeztetése a saját darabjainkra igényeivel.  Szeretek a tökéletességre törekedni, ezért a díszlet szállításánál, bontásánál is jelen vagyok, hogy minden gördülékenyen történjen. A Társulat új kreációinak alkotásakor is fontos a munkám, hiszen a technikai riderek elkészítése is hozzám tartozik. Minél többet csinálom, annál jobban szeretem.

Szerencsére a táncművészet adta kihívásokat sem kellett magam mögött hagynom, hiszen állandó tagja is vagyok a Társulatnak. Teljesen más táncosként úgy színpadra lépni, hogy tudom, a felépítésében, szervezésében én is részt vettem. Szeretem azokat a szituációkat, amikben felelősséget tudok vállalni, így a munkaköreim kombinációja tökéletes választás volt számomra. 

Category: