Dragos Dániel

1991-ben Vácon születtem s bár gyerekkoromat végigkísérte a mozgás, a tánccal komolyabban csak az általános iskola felső tagozatában kezdtem foglalkozni. A Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskolában 2011-ben szereztem meg középfokú táncművész diplomámat. Ezt követően a katonaság helyett a Budapest Kortárstánc Főiskola lett életem következő fontos állomása, ahol rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem az improvizáció, a kreativitás és a különböző stílusok terén. Itt kezdtem el ismerkedni a színházi világítás, fénytervezés fortélyaival is, amiből 2020-ban ‘fénytechnikus’ képesítést szereztem.
A főiskolai tanulmányok után a Miskolci Balettnél töltöttem 5 évadot, ahonnan rengeteg tapasztalattal és emlékkel, megvalósított álommal és lehetőséggel jöttem el, hiszen a táncos szerepek mellett a készülő előadások fénytervének elkészítése és bevilágítása is az én feladatom volt. Első önálló koreográfiámat a társulat 2020-ban mutatta be ‘Gépnarancs’ címmel.
2016-ban ‘A Miskolci Balett Magántáncosa’ kinevezésben, 2017-ben Vodafone Ösztöndíjban, 2019-ben pedig ‘Az évad legjobb férfi táncművésze’ díjban részesültem a Magyar Táncművészek Szövetsége jóvoltából.
Régóta sóvárogtam a közös munkára Duda Évával s most végre ennek is eljött az ideje az életemben. Nagyon várom már, hogy (több mint egy év kényszerű kihagyás után) újra nézők előtt táncolhassak…!

Category: