MEGKEZDTÜK 2022/23-AS ÉVADUNKAT!

Pár hónappal ezelőtt hírt adtunk a nyári turnénkról, azóta a csapat számos nemzetközi és hazai fesztiválon szerepelt Kapolcstól Šibeniken át Kölnön keresztül Gyuláig.

Az idei évad is lendületesen indul, Duda Éva vendégművészként már többször dolgozott a Vígszínház nagyszínpadán, ahol korábban a Hegedűs a háztetőn, A lovakat lelövik, ugye? és a Koldusopera című művek koreográfusaként működött közre. Hét év után, az idei évad elején Franz Kafka: A kastély című művének nem mindennapi színpadi adaptációjához készít különleges és egyedi mozgásvilágot. Az előadás rendezője Bodó Viktor, akinek meghívására legutóbb az Örkény Színházban, tavasszal pedig Stuttgartban dolgoztak együtt.

A Társulat figyelemreméltó programokkal indul neki az új évadnak: a keszthelyi Táncpanorámán való RAMAZURI vendégszereplés után a főváros egyik legismertebb kulturális és képzőművészeti rendezvényén, az Art Market Budapesten lép fel a koronavírus járvány időszaka alatt készült PRIZMA című előadás egy részletével. A nagyváradi Infinite Dance Festival-ra október végén érkeznek a RAMAZURI-val, majd novemberben újra Budapesten, az ország legkorszerűbb táncszínpadán, a Nemzeti Táncszínházban lépnek fel. December 2-án pedig egy rendkívül rangos eseményen, a 2022-es Prima Primissima díjátadó gáláján mutatkoznak a Müpában. Az évad legfontosabb eseményeként egy új bemutatón dolgozik a csapat, amely igazi kuriózumnak ígérkezik az együttes repertoárjában. Duda Éva egy teljesen új koncepció mentén foglalkozik újra Frida Kahlo művészetével és a Nemzeti Táncszínházzal együttműködésben egy különleges és egzotikus előadásra készülnek, amelynek címe FRIDA, AZ ÉLET MÚZSÁJA.

A Társulat missziója a kortárs művészetek, ezen belül is a kortárstánc népszerűsítése és megismertetése új közönséggel, szélesebb társadalmi rétegekkel. Mindemellett komplexebb módon, a művészet teremtő lehetőségeit kihasználva korszerű és fenntartható szemléletmódot hirdet a legkülönbözőbb programokon keresztül. A több mint egy évtizede tartó népszerűség mögött kitartó energia és óriási csapatmunka húzódik meg. Sajnos azonban ilyen sokéves eredményes és látványos munka ellenére sincs szilárd talaj a szervezet lába alatt. A bizonytalanság a kulturális terület számos szegmensét érinti, a korábbi működés most végképp tervezhetetlenné vált, ezért a csapat rövidesen támogatói kampányba kezd a fennmaradás és a hosszú távú működés stabilizálására.

Category: