Virtus – Nemzeti Táncszínház

Események betöltése
10 nov

Virtus – Nemzeti Táncszínház

november 10. @ 19:00 - 20:00

A Virtus a cirkusz, kortárstánc, néptánc és élőzene kivételes kombinációja. Egy cirkuszi csapat büszke tagjain keresztül mutatja be a magyar mentalitás karikatúráját, melyben helyet kap egy romantikus gólyaláb-duett, parkour bohócok esete egy asztallal, lenyűgöző akrobaták és szarkasztikus humor. A produkcióhoz készült sajátos zenei világ ötvözi a magyar és balkáni folk hangulatot, extrém dinamikával és olykor szívmelengető dallamokkal, mely az egyszerre édes és keserű magyar lélek tökéletes tükre.

Az előadóművészet területén eltöltött tapasztalatok után Évát a cirkusz, az akrobatika, az élőzene és a színház kapcsolata kezdte inspirálni. Már feltörekvő művészként meglátta a potenciált az absztrakt művészet és a populárisabb ágak közötti hidakban. 2013-ban hozta létre a Virtus című, Magyarországon legelső kortárs cirkusz és tánc fúziójából létrejött előadást, amely azóta is a társulat egyik legnépszerűbb előadása. A kortárstánc etűdök és lenyűgöző cirkuszi számok egyvelege harmonikusan illeszkedik Éva színházi dramaturgiájához. Tökéletes belépő a kortárs művészet világába ez a szórakoztató és meglepetésekkel teli előadás.

Jegyvásárlás

 

Előadók: Gaál Júlia, Egyed Bea, Zoletnik Zsófia, Vitárius Orsolya, Máté Áron, Csuzi Márton, Ivanov Gábor, Mező András, Grecsó Zoltán, Újvári Milán, Szabó Mátyás, Kecskés Ábrahám

Zeneszerzők: Szirtes Edina, Kunert Péter

Zenei előadók:Szirtes Edina, Földes Gábor, Cserta Balázs, Kovács Ferenc

Fénytervező: Payer Ferenc

Koreográfus asszisztens: Csák Beatrix

Cirkuszi trénerek: Sanders Linda, Kiss Gergely, Kecskés György, Kovács Tamás, André Rolland

Cirkusztechniakai szakértő: Vladár Tamás

Koraográfus: Duda Éva

 

Fotó: Dömölky Dániel

 

EVENT DETAILS

Date: november 10. @ 19:00 - 20:00
Time: 19:00 - 20:00
Venue: Nemzeti Táncszínház