SZABAD A TÁNC! – A DUDA ÉVA TÁRSULAT GÁLAESTJE

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.
26 nov

SZABAD A TÁNC! – A DUDA ÉVA TÁRSULAT GÁLAESTJE

2023.11.26. @ 19:00

A 15. évadot indító Duda Éva Társulat exkluzív támogatói gálaestet rendez a Vígszínház nagyszínpadán vendégművészek közreműködésével.

A két felvonásos est megidézi a Társulat eddigi munkásságának legfőbb mérföldköveit, valamint új, izgalmas kollaborációkat hoz létre, ugyanis a tánc mellett a zene és a színház világából érkező ismert előadók színesítik a rendezvényt. A “Szabad a tánc” kampány folytatásaként a gálaműsor szeretné felhívni a figyelmet a független színházi- és táncos szféra financiális kihívásaira, az esemény bevétele a Társulat hosszú távú, fenntarthatóbb működését segíti.

A Duda Éva Társulat mára megkerülhetetlen szereplőjévé vált a hazai táncművészeti életnek, évente több mint 10.000 néző élvezi előadásaikat. Fővárosi játszóhelyük a Nemzeti Táncszínház, de emellett nagy sikerrel vendégszerepelnek belföldön és nemzetközi fesztiválokon is. Missziójuk, hogy újabb nézői és társadalmi rétegekkel ismertessék és szerettessék meg a kortárstáncot. Fontos számukra a társadalmi felelősségvállalás és a művészet kapcsolata. A Társulatot az előadóművészek komplex tudása és szuggesztív előadói minősége, valamint a sokszínű repertoár előadásaiknak köszönhetően egyediség, újszerűség, lendületesség jellemzi.

Duda Éva többszörösen díjazott koreográfus és rendező számos műfajban alkot. Táncelőadások létrehozása mellett különféle zenés produkciók, mozgásszínházi előadások, valamint nagyszabású operák, musicalek, filmek koreográfusa. A Vígszínházban olyan produkciókon dolgozott, mint a Koldusopera, a Lovakat lelövik, ugye?, a Rómeó és Júlia, a Hegedűs a háztetőn, illetve a jelenleg is nagy sikerrel futó A Kastély című előadás.

 

 

EVENT DETAILS

Date: 2023.11.26. @ 19:00
Time: 19:00 - 19:00
Venue: Vígszínház
Address: Szent István krt. 14.
Organizer Name: Duda Éva Társulat