(Elmarad!) MIRROR Duplaest – Nemzeti Táncszínház

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.
24 szept

(Elmarad!) MIRROR Duplaest – Nemzeti Táncszínház

2020.09.24. @ 19:00 - 21:00

MIRROR Duplaest

 

Jubileumi évadunk egyik csúcspontja a Budapest Táncfesztiválon való részvételünk volt, ahol MIRROR című  duplaestünket mutattuk be a Nemzeti Táncszínház nagyszínpadán, 2020 március 9-én.

 

I.Rész – Parting Ways

A Társulat 10. évfordulója alkalmából készült ,,Parting Ways” című előadás, a MIRROR est keretein belül került bemutatásra. Az előadást Maciej Kuzminskí, lengyel alkotó jegyzi. A Társulat három női táncművésze részére készített koreográfia érzelmi és spirituális alkotás. Meredith Monk és Philip Glass zenéi alátámasztják az előadás költőiségét, a közönséget a létezés kérdésein alapuló univerzális utazásra hívja a veszteség témakörén belül.

 

Előadók: Bacsó Gabriella, Gaál Júlia, Vitárius Orsolya

Zeneszerző: Meredith Monk, Philip Glass

Koreográfus asszisztens: Csák Beatrix

Koreográfus: Maciej Kuzminskí

 

II.Rész – MIRROR

 

A MIRROR a Társulat műfajilag egyik legtisztább produkciója, kiváló táncosokkal akik képességeik legjavát állítják csatarendbe a színpadon. Intenzív koreográfiák fűződnek egy dinamikus láncba, akrobatikával és lendületes partneringgel, Duda Éva sajátos, alkotói stílusjegyeivel, mely minden pillanatban érvényesül. Erővel teli, agilis figurák suhannak keresztül a téren rendkívüli energiákat felszabadítva, egyik pillanatban a levegőben repülve, míg a következőben már a földön gurulva, csúszva, magukat saját teljesítőképességük határán átlökve, izgatott, hajszolt légkörben. A törtetésből egymás üldözése és taszítása lesz, majd megküzdve egymással végül támogatják egymást, míg legvégül élvezetet találnak egymásban. Sötét és szélsőséges érzetek követik egymást, nyers energiák, dominanciával, erőfitogtatással és erotikával telve. Áramló, erőteljes, lehengerlő.

 

Előadók:

Bacsó Gabriella, Csuzi Márton, Füzesi Csongor, Gaál Júlia, Ivanov Gábor, Lukács Levente, Temesvári Zsófia, Vitárius Orsolya

Zeneszerző:

Kunert Péter, Gryllus Ábris, Astor Piazzola

Zenei szerkesztő:

Kovács Jeromos

Fénytervező:

Pető József

Koreográfus asszisztens:

Csák Beatrix

Vendégkoreográfusok:

Gregor Lustek, Rosana Hribar

Koreográfus:

Duda Éva

 

Fotó: Ódor Dorottya

 

EVENT DETAILS

Date: 2020.09.24. @ 19:00 - 21:00
Time: 19:00 - 21:00
Venue: Nemzeti Táncszínház