MIRROR – 13. Gdański Festiwal Tańca

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.
21 nov

MIRROR – 13. Gdański Festiwal Tańca

2021.11.21. @ 19:00 - 20:00

A Duda Éva Társulat 10. jubileumi évfordulójára készült produkció a XX. Budapest Táncfesztivál keretében került bemutatásra 2020 márciusában. A tíz év emblematikus momentumaira visszatekintő MIRROR című előadás korábbi művek anyagainak átdolgozásából és újrafogalmazásából született egy lendületes, fiatal csapattal.

A MIRROR a Társulat műfajilag egyik legtisztább produkciója, melyben a színpad akár egy küzdőtér, ahol mindenkinek ki kell vívnia a közösségen belüli szerepét. Intenzív koreográfiák fűződnek egy dinamikus láncba, lendületes és akrobatikus mozgáselemekkel, Duda Éva sajátos alkotói stílusjegyeivel, mely minden pillanatban érvényesül. Erővel teli, agilis figurák suhannak a térben, rendkívüli energiákat felszabadítva, egyik pillanatban a levegőben repülve, míg a következőben már a földön gurulva, egy izgatott, hajszolt légkörben. A törtető csapat tagjai a rivális dominciaharcot követően egymást támogatva lelnek nyugalomra, míg legvégül élvezetet találnak egymásban. Szélsőséges érzetek követik egymást, a legnyersebb energiáktól egészen a plasztikus erotikáig az élettel teli porondon.

Duda Éva főként korai művei a fizikalitáson, a dinamikán és nagy mennyiségű energiák felszabadításán alapulnak. A MIRROR ezekhez a szempontokhoz tér vissza, felébresztve az alkotóban rejlő kivételes lendületességet, kiegészülve az elmúlt 10 év tapasztalataival, lehengerlő táncosok előadásában, összességében a társulat egyik legautentikusabb Duda Éva alkotását hozva létre.

 

Táncosok: Bacsó Gabriella, Csuzi Márton, Füzesi Csongor, Gaál Júlia, Ivanov Gábor, Lukács Levente, Temesvári Zsófia, Szilvási Anna

 Zene: Kunert Péter, Gryllus Ábris, Astor Piazzola (montázs)

Zenei szerkesztő: Kovács Jeromos

Fénytervező: Pető József

Koreográfus-asszisztens: Csák Beatrix

Produkciós vezető: Huszár Ágnes

Vendég koreográfusok: Gregor Lustek, Rosana Hribar

Rendező-koreográfus: Duda Éva

 Támogatók: EMMI, NKA, Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata, Summa Artium Kultúratámogató Magánalap, Műhely Alapítvány

EVENT DETAILS

Date: 2021.11.21. @ 19:00 - 20:00
Time: 19:00 - 20:00