Grecsó Zoltán

A nevem Grecsó Zoltán. Jelenleg a New York-i Jonah Bokaer és a budapesti Duda Éva Társulat táncművészeként, a Magyar Táncművészeti Egyetem művésztanáraként és szabadúszó koreográfusként dolgozom.

Gyakran alkotunk együtt testvéremmel, Krisztiánnal (író, költő, az ÉS szerkesztője) akivel együtt összművészeti előadásokat hozunk létre.

2019 júniusában szereztem MA diplomát, mint Modern-táncpedagógus a Magyar Táncművészeti Egyetemen, 2018 októberében Jonah Bokaer Company legújabb bemutatója kapcsán a világhírű Joyce Theater színpadán léphettem fel. 2014-ben lettem Fülöp Viktor ösztöndíjas táncpedagógus. 2011 óta a Színház- és Filmművészeti Egyetemen és 2015 óta a Magyar Táncművészeti Egyetemen tanítok.

10 év szakmai múltam alatt közel 70 különböző produkcióban vettem részt. 2009-ben hoztam létre saját improvizációs stúdiómat, amely Willany Leó Improvizációs Táncszínház néven vált ismertté.

2005-ben diplomáztam az Anton Bruckner Privátuniversitaton. Azóta a magyarországi kortárs-tánc szcéna előadó-alkotójaként dolgozom.

Category: