Színházi nevelési programunk a POSZTon!

A Társulat beavató színházi programja meghívást kapott a POSZT programjára, melynek keretében most Csuzi Márton fog egy nyitott mozgás órát tartani, melyre bárki csatlakozhat.

Időpont: Június 8. 15:00-17:00

Az óra a kortárs tánc és a fizikai színház eszköztárán keresztül mutatja be a mozgás, az emberi test kifejező erejének lehetőségeit. A foglalkozás 4 részből fog állni, melynek alapja a Duda Éva Társulat és az Átrium Film-Színház LEAR című előadásának létrehozására irányuló munkamódszerére alapul. Először a gesztusokból kiindulva dolgozunk, majd állapotokat rekonstruálunk, legvégül pedig szituációk megjelenítésével foglalkozunk. Az óra végén a tanultak felhasználásával a Lear király című mű egy – egy jelenetét hozzuk létre önálló műhelymunkaként.

Csuzi_Marton_Duda_Eva_Tarsulat_foto_Domolky_Daniel (1)Csuzi Márton 2011-ben végzett a Budapest Kortárstánc Főiskolán, 2013-ban pedig az Art Du Déplacement Academy parkour képzésén vett részt Párizsban, mely az utcai akadályok minél akrobatikusabb legyőzésére épül, így ő az első Magyarországon, aki hivatalosan parkourt oktathat. 2011 óta a Duda Éva Társulat tagja, ezalatt több mint 8 előadásban szerepelt és 2014 márciusában mutatta be első koreográfiáját Sarkadi Imre: Oszlopos Simeon című drámája nyomán Simeon címmel, 2015. áprilisában pedig Szőcs Artur rendezővel közösen hozták létre a Budapest Tavaszi Fesztivál keretében a LEAR című darabot Shakespeare Lear királyából kiindulva, mely ötvözte a színház, tánc, fizikai színház és különféle hangfelvételek elemeit.

Bővebb információ


Lear_Duda_Eva_Tarsulat_foto_Domolky_Daniel (2)