Shakespeare másképp – Új beavató színházi program!

Duda_Eva_Tarsulat_Lear_foto_Domolky_Daniel (4)A Duda Éva Társulat / Movein Mission beavató színházi programja folytatódik, ezúttal egyetlen előadásra koncentrálva, Shakespeare halhatatlan műve, a Lear király kerül a fókuszba.
Az előadás érdekessége, hogy legendás színészek – Major Tamás, Gábor Miklós – hangján keresztül, a fizikai színház eszköztárával, izgalmas látványvilággal elevenedik meg a történet.
Ezúttal az előadás ifjúsági változatát nézhetik meg a diákok, mely csak két alkalommal lesz látható az Átrium Film-Színház műsorán!
A program vezetője Gyevi-Bíró Eszter és Kámán Orsolya drámapedagógus.

Felépítés:
– Előfoglalkozás – osztályteremben – 90 perc
– Előadás megtekintése – helyszín: Átrium Film-Színház
– Utófoglalkozás – osztályteremben – 90 perc

Előadás időpontja:
November 20. 19:00
Várjuk középiskolás osztályok jelentkezését a programra!
Program ára: Előadás + 2 foglalkozás összesen: 1680Ft/fő (Pedagógusok számára ingyenes)
Korosztály: 15-18 éves korig
Jelentkezés: Czveiber Barbara (Tel.:06-30-247-0040, e- mail:barbara@evaduda.net)

William Shakespeare Lear király című drámája nyomán
a Duda Éva Társulat és az Átrium Film-Színház bemutatja:
LEAR
fizikai színház
Legendás előadások nyomán
Október 18. 19:00, Átrium Film-Színház

Az előadás egy egészen egyedi formanyelvű műfaji kísérlet, melynek alapja a mozgás, a fizikai színház, és felvételről hallhatunk részleteket legendás Lear király előadásokból. Több ez, mint egy táncelőadás, több mint egy rádiójáték, több mint egy film, egy múltat és jelent összekötő kapocs, mintegy időtlenné téve a művet. A darab örökérvényű témája a hatalmi játszmák körül forog: hazugság, csalás, korrupció, árulás, kiszolgáltatottság, téboly.

Az előadásban részletek hallhatóak a Miskolci Nemzeti Színház 1981-es Lear király című darabjából, melyet Csiszár Imre rendezett.


Előadók: Duda Éva, Bora Gábor, Csuzi Márton, Gyöngy Zsuzsa, Góbi Rita, Jerger Balázs, Rusu Andor, Stetina Szonja, Takács László, Várnagy Kristóf

Koreográfus: Csuzi Márton
Rendező: Szőcs Artur