RUMBLE

A Társulat 2010-ben Lábán Rudolf díjat kapott, a rangos elismerés eredménye a RUMBLE című előadás.

Az előadás fókuszpontjában a férfi – ideál, erő, vágy, humor, rivalizálás, cinkosság.
Vad, zsigeri reakciók, heves emóció és precíz intellektus találkozása. Ösztönén, civilizált ember és homo ludens kreatív küzdelme: az ember, mint természeti lény, mint ész uralta tervező és kivitelező, s mint tét nélkül játszó, vakmerő gyerek szimbolikus-motívikus mozdulatokba gyúrt, látványos képekbe szőtt játéka. Sodró lendület, személyes történetek, érzékiség, küzdelem.
Csupasz tér, csupasz test, csupasz tánc.

Ez alkalommal sem hiányzik a táncosokból áradó elementáris erő, a zene és mozgás együttesétől lüktető tér, a fragmentált, mozaikszerű szerkesztés. A hasonló „összetevők” mégis eltérő karaktert eredményeznek: a Rumble-ban hangsúlyt kap a narratíva is a képiség mellett, nonverbális monológok – és dialógok – ezek, melyek női és férfi szemszögből, de mindenképp a férfiról mesélnek nekünk. A koreográfiák sztorikat idéznek meg, az előadók teste beszél, a jelenet-mozaikok a drámai felépítést szolgálják. Életképek sorjáznak egymásra: emberszagú, emberízű történetek. Profának, civilek, zavarba ejtők, köznapiak, bennük az élet legapróbb mozzanatai, a harmadik évezredi ember félelmeivel, vágyával, csalódásaival. Hitével és hitetlenségével.
Ismét egy új irány, új kísérlet, új nyelv –ugyanannak az örök témának a kibontására: mi lakozik az emberben, mi lakozik az önnön nemiségébe ágyazott emberben?

Megszokhattuk a nyers erő, a fizikalitás, az ösztön lüktető jelenlétét a társulat darabjaiban. Mind mintha egy terápiás kezelés – mozgásterápia – révén hántaná le alakjairól civilizált énjüket, a tanultság, etikett, jól neveltség elsajátított beidegződéseinek nyűgeit, hogy az alaplényegig hatoljanak magukban. A szereplők játékai mögött ugyanaz a lecsupaszító rituálé húzódik.

Alkotók, előadók:
Bora Gábor, Csuzi Márton, Grecsó Zoltán, Mezei Bence, Mikó Dávid, Gulyás Anna, Jónás Zsuzsa, Simkó Beatrix

Vokál: Pető Kata & MC Zeek
Zeneszerző és zenei szerkesztő: Kunert Péter
Fénytervező: Kovács Gerzson Péter
Koreográfus asszisztens: Gulyás Anna
Produkciós munkatárs: Czveiber Barbara
Jelmez: Masa Richárd, Opra Szabó Zsófia

Díszlet, Koreográfia: Duda Éva

Támogatók: NKA, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Trafó Kortárs Művészetek Háza, MU Színház, Művész Mozi

Bemutató: 2011. május 13. TRAFO

Interjúk

“Valószínűleg munkamániás vagyok…” 8:06- tól interjú Duda Évával, a Teadélutánban
A festészethez áll a legközelebb
Egy nagyon férfias darab
Csupasz tánc

Előadás fotók

RUMBLE ízelítő

RUMBLE előzetes

RUMBLE hosszú előzetes

Rumble Plakát © fotó: Dömölky Dániel


Fotó: Dömölky Dániel (typo: trafo)

Vissza