RADAR est – alkotói műhelymunkák

A társulat által tavaly indított programja újabb kísérleti fázishoz érkezik, másod ízben is megmutatkoznak a csapathoz kötődő táncművész-alkotók. Rövid önálló műveik láthatók egy rendhagyó est keretében, szokatlan térhasználattal.

FIGYELEM! Az előadás nyomokban politikai tartalmat tükrözhet, kifordíthat, feldolgozhat, átalakíthat, beépíthet. A nézőktől előzetes REGISZTRÁCIÓT kérünk a helyszínen, hogy az est végén szabadon SZAVAZHASSANAK a legjobb befutó produkcióról! Levezető Házelnök: Gergye Krisztián, Zambriczky Ádám

Csapat- Játék

Játszmák, játékok, melyek összetartanak. Nemcsak a csoportot, de az egyént is ezek formálják. Az én a játéktól lesz valami, és a játéknak én adok értelmet. Nincs is már játék, és nincs is már én, csak Csapat- Játék. Valami általános, valami egyetemes, mely értelemmel és értékkel bír. Kell. Kielégülés, katarzis, feloldódás, cél. A mindennapi társasjáték. Vagy még inkább valóságshow.

Koreográfus: Csák Beatrix, Csuzi Márton
Táncművészek: Bordás Emil, Csák Beatrix, Csuzi Márton, Jenna Jalonen, Mikó Dávid, Rónai Attila

Fej vagy írás


Erre vagy arra, ezt vagy azt? Az út számít. Veszít vagy nyer?
Az már eldőlt.
Megtalálja-e, hogy közben önmagát találhassa meg?

Koreográfus, előadó: Simkó Beatrix
Élő zene: Vass Péter
Mentor: Efrat Stempler

Fotó: Kristina Õllek

Scorporus

Tűz lobban a szemben és tükröződik
Benne egy gondolat, kattog. Szenvedély,
Mi hajt végtelenen át.
Úton.
A jelenben időtlenné téve minden állapotot.
Játékok szerte, háttérben a lényeg.
Alig látható, mi igaz. Lássuk,
Meddig húzható a határ?
Meddig tart
A vége?

Alkotó, Előadó: Mikó Dávid Béla
Zene: Mádi László

Suo sammalta

” rajta keresztül, vele és benne”

Alkotók, Művészek: Jenna Jalonen, Rónai Attila

Földönfutó

kis magyar szólótánc az utolsó magyarról

Az utóbbi öt évben rohamosan emelkedik az elvándorlók száma, mára minden ötödik magyar külföldre álmodja azt az álmot, melyet gyermekkorában itthonra dédelgetett. A szólótánc előbemutatója szociálisan érzékeny témája a magyar nincstelenség, a kétségbeesett düh. A kilátástalanság szólója lesz ez, amely egyben a most érettségiző fiatalok problémáit is feldolgozza. A fiatalok több mint harmada szándékozik – még a tovább tanulás előtt – külföldre költözni, és ott munkát vállalni. Az őket érintő problémák egyik legsúlyosabbikával foglalkozik az előadás, őket szólaltatja meg: akik a generációjuk előző példáit látva már nem hisznek abban, hogy az a jólét, amelyet mindenki emlegetett otthon, a családban, egyszer majd eljön.
Inkább lesz saját szerencséjének kovácsa, még ha otthonától távol is kell ezt tennie. Menekülés vagy kalandvágy?

Alkotók: Grecsó Zoltán, Halasi Dániel, Tóth Réka

RADAR-est stáb

Fény, hang: Payer Ferenc
Asszisztens: Czveiber Barbara
Koncepció: Duda Éva

Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, MU Színház, SÍN Kulturális Központ, Táncélet.hu, FÜGE, OFF Alapítvány “Leonardo Da Vinci Mobilitás Program”, Tempus Közalapítvány, Mime Centrum Berlin