FLESH-dance – workshop és válogatás

2012. május 21-június 1. 20:00 @ MU Színház [Próbaterem]
Workshop bemutató: 2012. június 1. 20:00 @ MU Színház

1117, Budapest, Kőrösy József utca 17.
Tel.: +36 1 209 4014, +36 1 209 4015
E-mail: szinhaz@mu.hu, Honlap: mu.hu, TÉRKÉP

12 nap
4 oktató
50 óra tánc
1 workshop záró bemutató
Zene, Tánc, Előadások, Koncert

A 2011/12-es évadban a Duda Éva Társulat külön figyelmet szentel a nyitott workshopok megrendezésére, külföldi és hazai alkotók, oktatók bevonásával. A mostani, évadzáró kurzus az eddigi leghosszabb, és a legváltozatosabb technikák tanulására ad lehetőséget, és a korábbiaktól eltérően egy nyilvános bemutatóval zárul, mely alkalmat teremt a résztvevők számára, hogy élesben is kipróbálhassák a megszerzett tudásuk, a közönség pedig bepillantást kaphasson az oktatók módszereibe és a csapat elért eredményeibe. A záró előadás után pedig koncert!

A programot úgy állítottuk össze, hogy egy európai színvonalú kurzust mégis megfizethető áron tudjuk biztosítani a résztvevőknek. Kapcsolódj Te is, gyere mozgásba és jelentkezz minél hamarabb, úgy még olcsóbb!
Ismerkedés a stílusokkal, módszerekkel és nem utolsó sorban egymással! Zárjuk együtt a színházi évadot, esténként pedig vár ránk a ’szakmai mulató’ a Mu teraszán!

BEOSZTÁS / ÓRAREND

Kugler Zsolt: Street dance /Hiphop/

– Május 21-25. 16:00-17:30

A táncóráimat a felszabadultság jellemzi, többek közt az izolációs technikán alapuló koreográfiákon, kéz- és lábkombinációkon keresztül próbálok segíteni “ráérezni” a tanítványoknak az “utca tánc” életérzésére. A hiphop alapokon nyugvó, a 90-es években népszerűvé vált táncstílus, mozgáskultúra, mára már méltán divatossá vált az egész világon. Az órán cipőre, melegítőre, és lazaságra lesz szükséged, a jó hangulatot, a zenét, és a mozgást meg majd én hozom…:)

Kugler Zsolt Kugler Zsolt (Kugli) 15 éve kezdett táncolni, jelenleg is aktív táncos, az utcai táncok szerelmese. Korábban tanult akrobatikát, art jazzt, és hiphopot egyaránt. Rendszeresen tanít, sajátos óráira már 10 éve járnak tanulni, összesen 1400 megtartott táncórán van túl…!

Az órára kényelmes öltözet és cipő szükséges!
Kezdőknek, haladóknak is!


Vass Imre: Partnering inkognitó

– Május 21-25. 18:00-20:00

Az öt napos kurzus alatt a katonai kiképzéshez hasonló erőpróbára számíthatnak a résztvevők, természetesen a tánc\mozgás\fizikalitás keretein belül. A lendületes néhol akrobatikus mozgássorokból, kombinációkból álló 2 óra egyaránt építkezik kötött és improvizatív gyakorlatokból. A fokozott intenzitás csak azt a célt szolgálja, hogy megtanítson minket energiakészletünk gazdaságosabb felhasználására és rákényszerítsen testünk komplexebb és alaposabb ismeretére.
A kurzuson többnyire egyedül dolgozunk, hangsúlyt fektetve a gravitációra és a felhajtó erő tudatosítására. Tehát a rendhagyó partnering workshopon a föld és az ég lesz a társunk.
Az órára cipő és hosszú ujjú felső szükséges!

Vass Imre a Budapest Tánciskola elvégzése után együttműködött Hód Adriennel (HODWORKS), Szabó Rékával (Tünet Együttes), Zsalakovics Anikóval (Andaxínház), Gál Eszterrel (Company ST), Goda Gáborral (Artus) és a belga Wim Vandekeybussal (Ultima Vez).
Önálló alkotóként részt vett Az Ismeretlen Kutatása programban (Műhely Alapítvány), amelynek az eredménye lett a Sőrés Zsolttal létrehozott Kvantumológia. 2011-ben a Sirály!-ban lett bemutatva a Várandós performansz sorozat, amelyből a címadó, Fringe Budapest különdíjat kapott. 2012-ben L1 rezidens, új bemutatója az L1 Fesztiválon lesz látható és a SPAZIO európai alkotói ösztöndíj magyar résztvevője.

Részvételhez előképzettség szükséges!

Duda Éva: Repertoár és kompozíció – HÉTVÉGI INTENZÍV

– Május 26-27. 16:00-20:00

A társulat mindennapos tréningjét alkalmazva, a test minden zegzugát megmozgatjuk, felkészítjük a testünket, megnyitjuk a figyelmünket. Néhány ismétlődő gyakorlat után, elég hamar felgyorsulunk és igen jó kondíciót igénylő feladatok következnek, rövid kis kombinációk variálásával. A talajtól való elemelkedés, gyors irányváltások következnek és a hírtelen mozdulatlanságból való elindulás váltásának képessége, valamint fizikai határaink feszegetése a cél. A szünet után partnering gyakorlatok következnek (tehát jöhettek párban is, fiúkra pedig szükség lesz, de lehet az órán is párosodni). Végül a jelenlegi a repertoárból tanulunk részleteket a társulat táncosai segítségével és önálló feladatokon keresztül közösen új anyagokat állítunk össze.

Duda Éva magyar és nemzetközi tanulmányok után a Magyar Táncművészeti Főiskola koreográfus szakán végzett 2001-ben. Kezdeti műveit hamarosan egész estés darabok követték, önálló projekteket készített és több társulatnál dolgozott vendégművészként. Számos zenés színházi előadás koreográfusaként vált ismertté, az operától a mozgásszínházi műfajokon át a musicalekig mindenféle műfajban dolgozott. 2009-ben a Lunatika című Lábán Rudolf díjas előadást követően alapította meg a társulatot, mely azóta is az egyik legdinamikusabban fejlődő kortárs tánc együttes a fővárosban és a magyarországi fizikai tánc egyik meghatározó csapata. Harangozó Gyula díjas alkotó, 2010-ben pedig az Évad legjobb alkotója díjban részesült.

Részvételhez előképzettség ajánlott!


Roberto Olivan: Instinct as a source of movement

– Május 28-június 1. 16:00-19:30

Roberto Olivan katalán koreográfus és az ENCLAVE ARTS DEL MOVIMENT igazgatója. Életének és munkájának fő színtere Brüsszel és Barcelona két meglehetősen eltérő városa. Olivan tevékenységében sikeresen kapcsolja össze e látszólag ellentétes hatásokat, művészi nyelvének elegyében csodás ellentmondásokban gazdag ősi, organikus, fizikai színház születik. Mindennek szilárd magját saját gyökerei és tapasztalatai adják, színeit pedig az alkotásaiban szereplő előadók ihletik.
Olivan számos műfajban jártas, kitanulta az irányítás és precizitás művészetét, mégsem az intellektussal, a fejjel, hanem az érzelmekkel, fizikalitással és szeretettel dolgozik. A közönség számára befogadható alkotásai a cirkusz erejét és energiáját ötvözik a körülöttünk levő világ nyers realitásával. Az eredmény egy hiteles, inspiráló, egyszerre fantasztikus, ugyanakkor szívből jövő és józan örömünnep.

Roberto Olivan táncművészként olyan világhírű társulatokkal dolgozott együtt mint a Rosas, készített koreográfiát többet közt cirkuszi társulatoknak, a salzburgi SEAD-nek több alkalommal, és többek közt a Vertigo Dance Company-nak. Több együttes, iskola meghívott oktatója, mint a Rosas, P.A.R.T.S, Iceland Academy of Arts, Vertigo Dance Company, De Theaterschool Amsterdam, SEAD stb.
A Deltebre danse alapítója és vezetője.

Részvételhez előképzettség szükséges!

Árak / elővételi kedvezmények:

Napijegy (hétköznapokon): 4000 Huf [elővételben 3000 Huf]
Hétvégi intenzív, napijegy: 5000 Huf [elővételben 4000 Huf]
1 hetes bérlet (7 nap, lehet az első, akár a második hét is, mindenképp tartalmazza a hétvégét is):
22 000 Huf [elővételben 20 000 Huf *]
2 hetes bérlet a teljes workshop összes órájára: 40 000 Huf [elővételben 35 000 Huf *]

A teljes workshopra vásárolt 2 hetes bérlet 50%-os kedvezményt biztosít a május 30-i After című előadásra és május 31-i MOVEIN’ estekre a Mu Színházban!

* Kedvezményes árak csak elővételben 2012. május 18-ig való regisztráció és fizetés esetén! Később a teljes árak érvényesek!

Előzetes bejelentkezés szükséges, a regisztráció nélkül érkezőket csak a szabad helyek függvényében tudjuk beengedni.

Regisztráció: info[kukac]evaduda.net