FAUN

A FAUN az állati, misztikus, mitologikus szélsőségek, mesebeli karakterek irányába vezet, ahol a fantázia elvarázsolt, egyszerre elbűvölő és néha sötéten fenyegető világa kap nagyobb teret. Mindeközben a Faunban nagyon izgalmas a mássága, kiválasztott ugyanakkor áldozati léte. És miután szinte minden értelmes közeg sajátja a kirekesztés: a környezete vagy felemeli és rajongva csodálja vagy kilöki magából az oda nem illőt, a tőle eltérőt, a másként viselkedőt, az idegent. A legendás múlt századbeli előadás látványos és korszerű adaptációja.

„Szögletes mozgásrajzaival is kecses, vadságában is finom, animális vonásaival is sérülékeny teremtés, aki a víz tükrébe félszeg kíváncsisággal tekint, megidézve kissé Narcissust is. És érzékisége tényleg önmagáért gerjed, önmagára árad, vagyis meglehetősen korlátozott, ezért válhat később áldozattá, a vad és parttalan élvezetek esendő tárgyává.”
Péter Márta, Színház.net

„ …. elsőként az árnyéka bukkan fel ennek a furcsa lénynek. Mintha egy ősöreg, göcsörtös fa ébredezne évszázados álmából, egy elátkozott, vadromantikus szellemalak, aki magával viszi az eltikkadt, magára hagyott, elárvult testet, mindazt, ami még megmaradt ebből a valaha büszke, vad, törékeny lényből.”
Tóth Ágnes Veronika, Revizor Online

Táncművészek:
Egyed Beáta, Bora Gábor, Grecsó Zoltán, Lázár Eszter, Simkó Beatrix, Csuzi Márton

Produkciós asszisztens: Czveiber Barbara
Díszlet: Duda Éva
Jelmez: Masa Richárd
Fénytervező: Kovács Gerzson Péter
Vetítés, Videó: Gothár Márton
Képgrafikus művész: Lévai Ádám
Zeneszerző: Kunert Péter

Koreográfus: Duda Éva

Bemutató: 2010.04.24. @ Nemzeti Táncszínház – Budapest

Támogatók:
Nemzeti Táncszínház, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Fővárosi Közgyűlés Kulturális Bizottsága, Közép-Európa Táncszínház, Mekka-Interaktív, Táncélet.hu, Orkesztika Alapítvány-Mozdulatművészeti Stúdió, Flórián Műhely-Mozgó Ház Alapítvány, FÜGE

Képek

Új szereposztás


Fotók: Dömölky Dániel


Fotók: Dömölky Dániel

FAUN ízelítő

FAUN hosszú ízelítőFotó: Dömölky Dániel

Vissza