Programok

Beavató színházi bérlet / DrámaRodeó
A Duda Éva Társulat a Szabad Kurzus Alapítvánnyal közösen létrehozott egy beavató színházi bérletet középiskolák számára, melynek keretében három előadást tekinthetnek meg a diákok. Az adott darabok megtekintésén túl feldolgozzák a tanulók az érintett témákat Gyevi Bíró Eszter drámapedagógus segítségével, elő- és utófoglalkozások keretében. A több lépcsős program előnye, hogy a diákoknak több alkalmuk van elmélyülni, a korábbi tapasztalatikra is építhetnek a feldolgozás során, így sokkal befogadóbbak lesznek. Partnerünk volt többek közt a Nézőművészeti Kft, a Vádli Alkalmi Színházi Társulás, a Budapest Bábszínház és a Slam Poetry Magyarország is.


Workshopok

A társulat évente többször, rendszeresen szervez zárt kurzusai mellett nyitott workshopokat is, ahol hazai és nemzetközi koreográfusok és oktatók képzik a társulat művészeit és az érdeklődő professzionális táncosokat. Fontos, hogy mindig nyitva maradjon a lehetőség az új befogadására és az aktuális irányzatok, valamint a tánc nyelvéhez kapcsolódó műfajok megismerésére.
Alkotói műhelymunkák

Egyik új kezdeményezésünk a társulathoz szorosan kötődő előadóművészek önálló, rövid műveinek bemutatása is, melyet egy színházi est keretében láthat a közönség. Egyfelől kísérleti művek előadására ad lehetőséget ez a program, másfelől rendhagyó térhasználatra készteti a fiatal alkotókat az elsőként DARADAR! címre hallgató est, melynek második állomása a RADAR címet viselte. Az estek keretében a táncosok egy laboratóriumi munka végeredményeként mutatják be rövid, önálló tér-orientált műveiket.
Tánc Világnapi Maraton

Társulatunk volt az egyik főszervezője a Tánc Világnapi Maratonnak, amit minden év augusztus 29.-én 24 órán át tartottunk Budapest belvárosában. A tánc számos ágazatát felvonultató, mini-fesztivál hangulatú rendezvény keretében a nézők szinte jelképes összegért szabad bejárást kaptak az összes programra. A magyar táncélet jeles képviselői léptek fel rövid előadás részletekkel, (2012-ben több mint 30 fellépő), de táncoktatás, néptáncbemutatók, performanszok, artisták és koncertek, valamint alkalmanként egy- egy külföldi vendégjáték is színesítette a programot.
Akciók, performanszok, rendezvények

Az egész estés koreografikus művek mellett a csapat rendszeresen kísérletezik akciószerű tematikus alkalmi rögtönzésekkel is. Ezek a performanszok, olykor színházi térben együttműködve más társulatokkal (lásd Közép-Európa Táncszínház), de olykor olyan megmozdulások melyek speciális térben történnek – klubbokban, szabadtéren, fürdőkben, múzeumokban láthatók – ahol a hagyományos színpad-nézőtér viszonyt megszüntetve zajlanak az események.