Mozgásterápiás kurzus táncművészeknek

meszaros_mate_ws_movein_WEB_032A workshop megpróbál segítséget nyújtani, hogy jobban megismerjük azokat az anatómia struktúrákat, melyek sérüléseivel vélhetően előbb-utóbb mindenki kénytelen lesz számolni pályája során. Emellett konkrét gyakorlati útmutatót is kapnak a résztvevők annak érdekében, hogy ne álljanak eszköztelenül a sérülés pillanatában, illetve, hogy ne érezzék elveszettnek magukat a rendelkezésre álló módszerek útvesztőjében.
A négy alkalomra tervezett képzésnek azonban nem üres elméleti ismeretek sulykolása a célja, sokkal inkább az időben történő felismerés megkönnyítése, a megfelelő elsődleges ellátás megismerése és gyakorlása, a rehabilitációs lehetőségek bemutatása.

Első alkalommal azzal foglalkozunk, hogy melyek a tipikusan tánc kapcsán szenvedhető sérülések a csontok, illetve a lágyrészek (izom, ín, szalag, fascia) szintjén. Mikor forduljunk orvoshoz, ott mire számítsunk, milyen vizsgálatot fogadjunk el elégségesnek és meggyőzőnek. Érdemes-e, s ha igen, hogyan gyógyítsuk önmagunkat, partnerünket. Mi az ami „nyomtalanul” elmúlik és mi az amire érdemes odafigyelni, ha már valaha sérült az adott testtáj, illetve mit tehetünk azért, hogy ne legyen későbbi szövődmény.

Második alkalommal a gerinc, harmadik alkalommal a medence és az alsó végtag, negyedik alkalommal pedig a vállöv és a felső végtag lesz a témánk.

Az egyes alkalmak 90 percesek, a gyakorlati jelleg miatt jegyzetfüzet mellett javasolt kényelmes öltözetben érkezni, illetve ha valakinek van a tarsolyában zárójelentés, amit szívesen megmutatna, ne rejtse véka alá, ámde hozza magával…

A foglalkozást vezeti: Török Enikő – gyógytornász
Foglalkozás ára: 500Ft/alkalom (előzetes regisztráció szükséges az info@evaduda.net címen)
Időpontok: november 6, 13, 20, 27. 17:00-18:30
Helyszín: Movein Stúdió