Maciej Kuźmiński – Húsz országon át!

Lengyel származású koreográfus, előadó, oktató, producer, a Maciej Kuźmiński Társulat művészeti vezetője, a Polish Dance Platform alapítója és igazgatója.
Az Enblish Dance Tabs magazin a Room 40 című alkotását az ’áthidaló koncepció és szépség’ munkájának nevezte, amely kellőképp összefoglalja és jellemzi koreográfusi stílusát.
Merész talajtechnikával, dinamikus mozgásokkal dolgozik, munkáit ezidáig több mint 140 alkalommal, 20 országban mutatta be. A többszörösen díjazott művész többek között elnyerte a Polish Dance Platform rangos közönségdíját 2014-ben és a hannoveri Nemzetközi Koreográfus Verseny kiemelt díját 2018-ban.
Maciej Kuźmiński koreográfusi tanulmányait (MA), valamint táncszínházi tanulmányait (BA) a Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance intézményében végezte, Londonban.
Táncpedagógus a Codarts, Trinity Laban, University of Calgary, Belgrade Dance Institute, a bytomi Dance Department-nél.
Maciej ősszel járt nálunk meghívásunkra, hogy megismerkedjen csapatunkkal, és februárban tér vissza. A Nemzeti Táncszínházban megrendezésre kerülő Budapest Táncfesztivál keretében a Társulat MIRROR című estjére készít egy rövidebb munkát.

Saját honlap