Flying bodies workshop

Flying_bodies_workshop (2)Képzeljük el, hogy éppen körbenézve, nem idegen tárgyakat, épületeket és tereket látunk, melyek sokszor áthatolhatatlanok – és még egyszer- idegenek, hanem egy lehetőségekkel teli, élő teret. Formákat, folyamatokat, mozgást. Nem egy szabad, lehetőségekkel teli szellem tulajdonságai ezek? Erről szól a tánc, erről szól az Art Du Déplacement, és erről szól a Flying Bodies. A gondolat dinamikus mozgásáról melynek a test ad a lendületet. Megközelítjük, és át is lépjük a test korlátait, eddig szunnyadó képességeket ébresztünk fel, és dacolunk a félelmeivel.

A Flying Bodies, egy olyan 7 napos, intenzív workshop, tábor, ahol az Art Du Déplacement és a tánc diszciplínái találkoznak. Az Art Déplacement részéről, Tony Thich fog tanítani, a Yamakasi csoport 2. generációs tagja, és az Art Du Déplacement Academy (http://www.add-academy.com/) egyik vezető oktatója, a tánc oldaláról pedig Csuzi Márton, a Duda Éva Társulat tagja, és az ADD Academy egyik tanulója vezet majd órákat a workshop résztvevői számára.

Videó beszámoló a tavalyi workshopról:

A 7 nap során, minden nap három foglalkozásra kerül sor. Elsőként Tony Thich tart parkour és akrobatika foglalkozást, aztán Csuzi Márton folytatja tánc és akrobatika órával, majd egy közös, kompozíciós foglalkozással zárják a napot. Az utolsó nap, egy rövid workshop bemutatóval zárul a hét, melyen közönség előtt is prezentáljuk a kurzus tartalmát, eredményeit. Mindemellett, esténként extra programok is helyet kapnak, mint koncert, előadás vagy közös piknik.
A workshopra alapvetően, intenzív mozgás terén tapasztalt érdeklődőket várunk.

Yamak- Erős test, erős szellem.
Yamakasi- Több erős test, erős szellem. Együtt. Közösség.

Art Du Déplacement, a helyváltoztatás művészete. Egy mozgásforma, egy életforma, amelyben a gondolkodás felszabadul a kötöttségek alól. Sokan úgy ismerik, mint Parkour, vagy Free Running. A tér elemein, akadályain történő áthaladás, vagy elmozdulás, melyben az akadályok nem kikerülendők, hanem kihasználandók. Az akrobatika, a kreativitás, és a helyváltoztatás szabadsága által. A fizikai képességek próbára tétele ez, melyben a funkció és a forma azonosulni próbál. Tehát a cél az áthaladás (funkció), és annak módjának (forma) egyesítése.

Bővebb információ és jelentkezés