Évadtájékoztató

duda_tarsulati_2014_WEB_00110 dolog, amiért érdemes a Duda Éva Társulatot megnézni az idei évadban is!

1. Új társulati név ismertetése. A bejelentésre az évadnyitás alkalmából látható Lunatika című előadás előtt kerül sor a Mu Színházban.

2. Parkour – Tánc performansz bemutató a Színházak éjszakáján a Jurányi-ház udvarán!

3. Kortárs magyar dráma angolul! Sarkadi Imre: Oszlopos Simeon című művének legelső fordítását az előadás címszereplője a Junior Príma díjas Rétfalvi Tamás interpretálja!

4. Lear király másképp! Shakespeare klasszikusa a fizikai színház nyelvén, egyedi és műfaji határokon átívelő feldolgozásban, az Átrium Film-Színházban.

5. Repertoáron a tangó füledt erotikáján át az extázis állapotáig merészkedő Outbreak, melyben a felszín alatti egyéni és társadalmi feszültségek kerülnek terítékre.

6. Kísérleti munkák, izgalmas, egyszer látható előadások két estén át. A társulat művészei készítenek rövid műveket a Radar No3. keretében.

7. Cirkusz és tánc fúziója, folk és légiesség, néptánc és kortárs koktél. Isztria után újra itthon a Virtus, decemberben pedig egy különleges jótékonysági előadással is.

8. Trafóval közös új produkció, nemzetközi vonalon! Letisztult, elegáns, intellektuális, mégis erőteljesen a fizikai színház vonalát képviselő spanyol páros, Guy Nader és Maria Campos legújabb darabját tavasszal készítik a társulat művészeivel.

9. Folytatva a hagyományt már, idén is lesznek izgalmas workshopok nemzetközi alkotókkal, tanárokkal!

10. Értjük Shakespearet? Átélhető, megélhető a Lear egy mai világban. Az előadáshoz kapcsolt beavató színházi programmal más szemmel nézzük a klasszikus művet. A program középiskolások számára készült.