ELŐADÁSAINK JEAN-GEORGES NOVERRE SZÜLETÉSE NAPJÁN…

GÁLAEST A TÁNC VILÁGNAPJA TISZTELETÉRE

2011. április 29. Művészetek Palotája, Budapest, 19h

Társulatunk, mint az egyik tavalyi díjazott, is fellép idén a Nemzeti Táncszínház és a Magyar Táncművészek Szövetsége által évente megrendezésre kerülő gálán április 29-én a MÜPÁ-ban.
Az esten részletek lesznek láthatók Overdose és Faun című darabjainkból, utóbbi Jónás Zsuzsa és Bora Gábor előadásában, akik szintén a 2010-es kitüntetettek közt voltak.

További információ: www.budapesttancfesztival.hu

TÁNC VILÁGNAPI MARATON

2011. április 29. Merlin Színház, Budapest, 23h30

2010-ben a Merlin Színház, a Közép-Európa Táncszínház és a Duda Éva Társulat szervezésében került először megrendezésre a 24 órás nonstop táncszakmai program, populáris táncelőadások, performanszok, vetítések, professzionális és kötetlen beszélgetések formájában hívva fel a kollégák és a közönség figyelmét a hazai táncművészetre és képviselőire –magunkra, egymásra.
Idén is „futunk a marathóni mezőre” tehát, megmutatjuk, mit tudunk: tudunk tét nélkül, örömmel játszani, tudunk figyelni, találkozni, kommunikálni egymással, tudunk hinni a művészetben, az értékben, amit létrehozunk. Képesek vagyunk meghallani az értő kritikát, s tanulni belőle. Számítunk a nézőre és figyelünk rá.
És semmiképp sem tévesztjük szem elől a lényeget: a tánc önmagáért való, eredendő, meg nem szűnő erejét, melyre alkotóként, előadóként, intézményként az életünket tettük fel, és amely erő áthatja minden percünket, amit csak a tánc művészetének szentelhetünk –az év bármely napján…

A Merlin Színház „marathóni” színpadán a Duda Éva Társulat Overdose című darabjából ad elő részleteket.

További információ: www.merlinszinhaz.hu

Vélemény, hozzászólás?