DrámaRodeó


2017. október 26. 10:00-18:00
Mu Színház

A Duda Éva Társulat által létrehozott Színházi Nevelési Bérlet ezúttal igazi maratonként egy napba sűrítve élhető át. Ismerd meg a színház, a tánc és a slam poetry világát, találkozz, gondolkozz, ismerkedj, élvezd, kísérletezgess, próbáld ki milyen létrehozni egy saját alkotást.
A program keretében ezúttal is három különböző műfajjal ismerkedhetnek meg a jelentkező középiskolai osztályok. Az előadásokat feldolgozó foglalkozás kíséri, míg a Slam poetry keretében egy filmet készítenek a diákok a PUR E Film stábjával és a slammerek irányításával.


Résztvevő előadások:
Nézőművészeti Kft. – Gyáva
Duda Éva Társulat – Breathe!
és egy közös alkotás a Slam Poetry jeles képviselőivel, Horváth Kristóf Színész Bobbal és Pion Istvánnal.

Szakmai vezető, drámatanár: Gyevi Bíró Eszter
Koncepció, program vezető: Czveiber Barbara
Művészeti vezető: Duda Éva

A program ára 1000Ft/fő, és tartalmaz egy hideg ebédet.

Jelentkezés: barbara@evaduda.net

Bővebben az előadásokról:
Nézőművészeti Kft: A GYÁVA
VI. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle fődíja – 2011
ASSITEJ Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé legjobb ifjúsági előadásnak járó Üveghegy-díj – 2012
Egy fiatal fiú mesél a gondolatairól, érzéseiről, a családjával lévő ellentmondásos kapcsolatáról, és arról, hogyan kezdett drogozni, s milyen kínlódások árán sikerült leszoknia. És egy apa, aki mindezt végignézi, hallgatja és éli. Zavarba ejtően személyes párbeszédek és belső monológok, humoros és keserű helyzetek az élet rendhagyó sorsfordulatai közé ékelve. Hol csúszhatnak el a szándékok? Miért választjuk a „könnyebb” utat, ha úgy érezzük, az életünk zsákutcába ért?
Szereplők: Kovács Krisztián, Scherer Péter
Alkotók: Kovács Krisztián, Scherer Péter, Gyulay Eszter, Surányi Judit
Rendező: Scherer Péter

Duda Éva Társulat: BREATHE!
Mai figurák a térben, nincsenek szerepek, bárkik lehetnek. A szabadság iránti vágy hajtja őket, a fékek kioldása és önmaguk felfedezése a cél, mégis belső elakadásaik nehezítik lépteiket. Személyes vallomások, útvesztők, a kapcsolódásra való törekvés, és maga a küzdelem párosul a szabadság fogalmával és érzetével.
Előadók: Varga Csaba, Egyed Bea, Rusu Andor, Újvári Milán, Jessica Simet
Zene: Nils Frahm, Gryllus Ábris, Kunert Péter
Jelmeztervező: Kiss Julcsi
Tér, Koreográfia, Rendezés: Duda Éva
Slam Poetry Budapest
A programsorozat utolsó foglalkozása – rendhagyóan a másik kettőhöz képest – nem egy adott előadás, hanem a Slam Poetry hazai képviselőinek részvétele köré épül. A program központi pillérét a közös munka alkotja. A diákok feladata a slammerektől kapott szövegek lefordítása a film nyelvére: a szövegek alapján kell snitteket írjanak és szereposztást készítsenek, a fő cél pedig az így létrejött, saját kisfilmjük jeleneteinek eljátszása.A Slam Poetry igen népszerű a fiatalok körében, meghatározó szerepet tölt be a verskultúra, valamint a kortárs magyar irodalom népszerűsítésében (sok slammer aktív résztvevője a hazai irodalmi életnek), emellett nem elhanyagolható a műfaj szerepe a közéleti kérdések iránti érzékenyítésben sem.
Slammerek: Bárány Bence, Horváth Kristóf Színész Bob, Pion István