DrámaRodeó II.

2017. november 14. szerda 10:00-18:00
Mu Színház

A nagy sikerre való tekintettel idén újra megrendezzük a DrámaRodeót!
A Duda Éva Társulat által létrehozott Színházi Nevelési Bérlet tavaly átalakult, DrámaRodeó néven mutatkozott be a Mu Színházban, és az új koncepció szerint a korábbi program egy napba sűrítve volt átélhető.
Ismerd meg a színház, a tánc és a slam poetry világát, találkozz, gondolkozz, ismerkedj, élvezd, kísérletezgess, próbáld ki milyen létrehozni egy saját alkotást.


A program keretében ezúttal is három különböző műfajjal ismerkedhetnek meg a jelentkező középiskolai osztályok. Az előadásokat feldolgozó foglalkozás kíséri, míg a Slam poetry keretében egy filmet készítenek a diákok a PUR E Film stábjával és a slammerek irányításával.


Résztvevő előadások:
Nézőművészeti Kft. – Soha senkinek
Duda Éva Társulat – Blurry
és egy közös alkotás a Slam Poetry jeles képviselőivel, Simon Mártonnal, Bárány Bencével és Pion Istvánnal.

Szakmai vezető: Gyevi Bíró Eszter
Drámatanár: Kámán Orsolya
Koncepció, program vezető: Czveiber Barbara
Művészeti vezető: Duda Éva

A program ára 2000Ft/fő – A Programra csak 11-12.-es osztályokat tudunk fogadni!

Jelentkezés: barbara@evaduda.net

Bővebben az előadásokról:
Nézőművészeti Kft: SOHA SENKINEK

Egy fiatal lány mesél a gondolatairól, érzéseiről, a családjával lévő ellentmondásos kapcsolatáról. Arról, hogyan kezdte megismerni a szerelmet és a férfi­nő kapcsolat intimitásra épülő aspektusait. Majd szép lassan felszínre tör az eltitkolt múlt is. S megjelenik a nagyapa, aki nem más, mint a kislány múltjában lévő sötét alak. A férfi zaklatásának kitett lány a családjára nem számíthat, egyedül kell feldolgoznia azt, ami történik vele. Miként lehet túllépni egy ilyen erős gyermekkori traumán? Miért fontosabb a látszat megőrzése, mint egy gyermek őszintén fájdalmas segélykiáltása? Hogyan válhat egészséges felnőtté, egy gyermekként mély traumát átélt kislány?

Szereplők: Simkó Katalin, Moldvai Kiss Andrea
Dramaturg: Gyulay Eszter
Rendező: Scherer Péter


Duda Éva Társulat: BLURRY

A közösség és az egyén harca végeláthatatlan történetekkel van tele. A kiszolgáltatottságunk, emberi mivoltunk elvesztésének ábrázolása egyszer elringat, másszor pedig kíméletlenül felráz és ráébreszt a mindennapok harcára. Ösztönszerű, elsöprő erő mozgatja a szereplőket, akik az ismerős érzéseket kendőzetlen őszinteséggel fogalmazzák meg. Quan munkája szokatlan, különleges, és egyszerre szép és mégis dermesztő.

Zenei szerkesztő: Kovács Jeromos
Koreográfus: Quan Bui Ngoc

Slam Poetry Budapest
A programsorozat utolsó foglalkozása – rendhagyóan a másik kettőhöz képest – nem egy adott előadás, hanem a Slam Poetry hazai képviselőinek részvétele köré épül. A program központi pillérét a közös munka alkotja. A diákok feladata a slammerektől kapott szövegek lefordítása a film nyelvére: a szövegek alapján kell snitteket írjanak és szereposztást készítsenek, a fő cél pedig az így létrejött, saját kisfilmjük jeleneteinek eljátszása. A Slam Poetry igen népszerű a fiatalok körében, meghatározó szerepet tölt be a verskultúra, valamint a kortárs magyar irodalom népszerűsítésében (sok slammer aktív résztvevője a hazai irodalmi életnek), emellett nem elhanyagolható a műfaj szerepe a közéleti kérdések iránti érzékenyítésben sem.

Slammerek: Bárány Bence, Simon Márton, Pion István

Támogató: NKA