Csak két alkalommal, újra OVERDOSE a Mu Színházban

Áprilisban csak két alkalommal látható újra a Duda Éva Társulat Overdose című előadásának felújítása a Mu Színházban, és ebből az alkalomból összegyűjtöttünk néhány érdekességet a darabról.

1. A darab bemutatója 2010. december 10.-én volt a Mu Színházban, az eredeti szereplők közül a felújításban egyedül Csuzi Márton látható.
2. Az Overdose az évek során járt Franciaországban, Németországban, Jordániában, Szlovéniában és Romániában is.
3. A szlovéniai Fronta Fesztiválon az előadást követő szakmai beszélgetésen a kritikusok a férfi-női dominanciát emelték ki, miszerint a darab történetében a férfiak elnyomják a nőket, pedig az utolsó jelenetben éppen ők azok, akik a levegőben tartják hosszasan az egyik női szereplőt.
4. Az együttes további két új művet is köszönhet az Overdose-nak. Egy fesztiválon közösen lépett fel a társulat Gregor Lustek és Rosana Hribar művészekkel, akik később meghívásunkra elkészítették az Egy csókkal kezdődött? és az Outbreak című előadásokat.
5. A darab utolsó jelenetében maga a zeneszerző, Kunert Péter énekel.
6. A felújítás a Temesvári Nemzeti Színház meghívásra készült, a FEST-FDR fesztivál megnyitó előadása volt. A táncosok rekordidő, 2 hét alatt tanulták be a darabot.
7. Az előadásban látható rúd jelenetet Bardóczy Ilka (többszörös Világbajnok, Európa bajnok rúdtáncos, a Grotesque Gymnastics alapítója) tanította be a szereplőknek.
8. Amikor Jordániában járt az együttes, a reptéri vámon nem akarták átengedni a díszletet, gyanús volt számukra a sok cső. Vajon mire akarják használni? Ráadásul a csomagok közt volt egy fénypult is, amire azt hitték, hogy katonai célokra szokták használni, ezért csak hosszas vizsgálat után engedték be a felszerelést az országba.

Időpont: 2017. április 13-14. 20:00 óra Mu Színház