Bemutató

Duda_Eva_Tarsulat_duplaest (2)DUPLA EST – DOUBLE BILL
premier
2016. április 1 – 2. 20h
Trafó Kortárs Művészetek Háza

1+2+3. Egy csapat, két külön mű, 3 koreográfus. A Duda Éva Társulat/Movein Mission estjén először a spanyol alkotópáros, Maria Campos és Guy Nader munkája, míg a második részben Duda Éva legújabb darabja lesz látható.

MESH
Öt táncos a térben: egymásba épülő rendszerekként illeszkednek és összeolvadnak, mint folytonos együttműködésben és kapcsolódásban áramló, utat kereső részecskék. Találkozások és kölcsönhatások mentén szüntelenül felépülő és széthulló élő organizmussá állnak össze.
A rendkívül pontos és koncentrált mozgás feszültséget és precizitást szül, megteremti a tudatosság és fennmaradás terét. A fegyelmezett, kiszámított utazás a figyelmünket a tér- és időérzékelésre irányítja, az itt és most megtapasztalására hív.

A Mesh alkotópárosa a spanyol Maria Campos és a libanoni Guy Nader, már ősszel megismerkedett a társulat tagjaival és workshopot tartott nekik a Movein Stúdióban.
A tánc nemzetközi élvonalába sorolható alkotók munkáit a letisztult, intellektuális és egyben elegáns megfogalmazásmód jellemzi. Nader a színház világából keresztül érkezett , színészként, rendezőként dolgozott, 2009 óta pedig társalkotója a koreográfus Camposnak. Munkáit bemutatták többek között Libanonban, Spanyolországban, Hollandiában, az Egyesült Királyságban és Dél-Koreában.

Előadók/alkotók: Csuzi Márton/Darabont Áron, Egyed Bea, Rusu Andor, Simkó Beatrix, Várnagy Kristóf
Zene: Miguel Marin
Fénytervező: Kovácsovics Dávid
Hang: Sáfrány Áron
Jelmez: Fazekas Endre
Produkciós asszisztens: Czveiber Barbara
Koncepció, Koreográfia: Guy Nader, Maria Campos

BREATHE!
Az együttes-vezető legújabb munkája, melyben a szabadság iránti vágy, a korlátok elkerülése és önmagunk felfedése a cél. A saját és fiktív élményekből kreált mű a szabad légzést és létezést hirdeti, egy körülöttük összeomlani látszó világban.

Ingredients / hozzávalók:
gyors mozgás, lassú mozgás, összetett kombináció, rövid csörte, partnering, szinkron mozgás, bár az még nem biztos, szinte futás, kérdések, csoportdinamika, partnering, jaj megint, viszonyulások, őszinteség, rossz kísérlet, konvertálás, hosszú próba, adaptálás, kiborulás, símulás, harag, kis süti, csábítás, távolságtartás, manipuláció, megértés, együttlét, figyelem, kíváncsiság, kutatás, törekvés, kudarc, félelem, sóhaj, ének. mondjuk kompozíció.

Előadók/alkotók: Csuzi Márton/Varga Csaba, Egyed Bea, Rusu Andor, Újvári Milán, Raubinek Lili
Zene: Nils Frahm, Kunert Péter
Jelmeztervező: Kiss Julcsi
Fénytervező: Kovácsovics Dávid
Hang: Sáfrány Áron
Színpad- és alpinctechnika: Zoltai György
Produkciós asszisztens: Czveiber Barbara
Tér, Koreográfia, Rendezés: Duda Éva

Koprodukciós partner: Trafó Kortárs Művészetek Háza
Támogatók / Supported by:
DNA, NKA, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata, Movein Stúdió